Op vrijdag 16 juni wordt op het stadsstrand Klassiek in het ZAND gehouden.
Op vrijdag 16 juni wordt op het stadsstrand Klassiek in het ZAND gehouden. Govert Govers

Klassiek met blote voeten in het zand bij Festival ZAND Veenendaal: ‘Muziek die het hart raakt’

30 mei 2023 om 07:32 Muziek

VEENENDAAL Het driedaagse Festival ZAND op het stadsstrand wordt vrijdagavond 16 juni ingeluid met Klassiek in het ZAND, een gratis toegankelijk openluchtconcert met een verrassend programma, uitgevoerd door André Heuvelman, the LIVE! Orchestra en diverse solisten, waaronder uiteraard lokaal talent.

Het thema is dit jaar is ‘Viva la Vida!’, leef het leven. ,,Dat thema sluit mooi aan bij onze visie”, vertelt Ard de Jong van LATEI. In Veenendaal Oost is inmiddels meer dan tweederde van de in totaal zo’n 3.200 woningen gerealiseerd, het overgrote deel daarvan is door LATEI ontwikkeld. 

ZORGEN VOOR VERBINDING

Ard vervolgt: ,,Hoe belangrijk goede woningen ook zijn; fijn wonen heeft met meer te maken dan met een huis dat voldoet aan alle eisen. Als projectontwikkelaar willen we op verantwoorde wijze geld verdienen én investeren, bijvoorbeeld in evenementen die zorgen voor verbinding, zoals Festival ZAND. In een plaats waar wat te beleven valt, is het goed leven. Waardevol!” 

MENSEN RAKEN MET MUZIEK

Vorig jaar werd het evenement voor het eerst gehouden op het stadsstrand, daarvoor werden elf drukbezochte edities van het evenement gehouden op de Markt. Gerard Heuvelman van BV Stichts Beheer van 1952 is als sponsor al jaren betrokken bij het evenement. Hij herinnert zich de eerste editie op het stadsstrand nog heel goed. ,,Het was sprookjesachtig! Mijn neef André weet het publiek telkens weer te raken met muziek die zonder omweg het hart raakt”, zegt hij. ,,Mijn gasten en ik kijken uit naar 16 juni! Ik geniet zelf graag van het leven en ik vind het fijn om anderen te laten meegenieten, bijvoorbeeld tijdens Festival ZAND. Geluk dat je deelt, verdubbelt.”

ONTMOETING TUSSEN VEENENDALERS

Ook Rien Bouman (CMC) en Jan Scheffer kijken uit naar de avond. Rien: ,,Een evenement als Festival ZAND maakt ontmoeting tussen Veenendalers mogelijk. Dat is belangrijk, want een plek waar mensen elkaar kennen is een fantastische plek om te wonen en te werken. Daar draagt CMC graag aan bij.” Jan Scheffer knikt instemmend. ,,Knap hoe André Heuvelman muziek weet te gebruiken om mensen met elkaar te verbinden. Hij maakt klassieke muziek voor een groot publiek toegankelijk. In de vastgoedwereld zijn Gerard, Ard, Rien en ik dagelijks bezig met mooie (bouw)projecten. Door Festival ZAND te sponsoren investeren we daarnaast in het bouwen aan en onderhouden van relaties. Minstens zo belangrijk.”

Op vrijdagavond 16 juni begint Festival ZAND om 21.00 uur met het openluchtconcert Klassiek in het ZAND. Op zaterdag start het programma om 10.00 uur en zaterdagavond zorgt de Golden Earring Undercoverband voor muziek. Op Vaderdag, 18 juni, is er Vaders in het ZAND. Meer informatie vind je op de facebookpagina van het Festival.

Lilian Steensma
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie