Afbeelding
Pieter Vane

Zonnige start 75e avondvierdaagse in Veenendaal

5 juni 2023 om 21:00 Activiteiten

VEENENDAAL Met stralend weer is maandagavond de 75e editie van de avondvierdaagse van Veenendaal van start gegaan. In een bonte stoet wordt van maandag tot en met donderdag door Veenendaal en omgeving gewandeld.

Er doen 24 scholen mee aan de avondvierdaagse. De deelnemers lopen 5 of 10 kilometer. Door teruglopende belangstelling is de 15 kilometer afstand komen te vervallen.

Het is de laatste keer dat de avondvierdaagse van Veenendaal van maandag tot en met donderdag wordt gehouden. Vanaf 2024 start het wandelfestijn op dinsdag en is de slotavond op vrijdag. Dit is op verzoek van de deelnemende scholen.

INTOCHT NIET DOOR CENTRUM

Dag 4 wordt om organisatorische redenen niet door het centrum van Veenendaal gelopen. De organisatie laat op de eigen website weten dat dat besluit is genomen omdat er ernstige vertragingen plaatsvinden tijdens de intocht. Ook werd het door de drukte onveiliger. 

De gewijzigde route zoals nu bekend is, begint bij de Vijftien Morgen - Boompjesgoed - Grote Pekken - Poortjesgoed - De Bongerd - de Brinken - Fuikenweide - EHBO-defilé - De Tinneweide - Grote Pekken - Groeneveldselaan en dan terug naar het startterrein.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie