Afbeelding
Bibliotheek Veenendaal

Diertje beeldhouwen in speksteen bij Bibliotheek Veenendaal

18 oktober 2021 om 13:15 Activiteiten

VEENENDAAL Ontdek de wereld van steen en leer de kunst van het weghalen, zodat er een unieke vorm overblijft. Het kan bij de workshop beeldhouwen in speksteen in de Bibliotheek Veenendaal. Deelnemers maken zelf een diertje van steen om mee naar huis te nemen. Ervaring is niet nodig, iedereen kan aan de slag.

Er wordt gewerkt met speksteen, één van de zachtste steensoorten die er is. Vanwege deze kwaliteit is speksteen uitermate geschikt voor beginners, die er al snel een mooi kunstwerk van kunnen maken. Je leert niet alleen hoe je speksteen kan manipuleren tot een mooi beeld, maar ook hoe je op een creatieve manier allerlei vormen in het steen kan zien voordat je ook maar begonnen bent met raspen, vijlen of schuren. Zo verschijnt er al snel een verfijnd beeldje van een dier uit jouw stukje speksteen. Aan het eind van de workshop worden alle beeldjes gedroogd en in de was gezet, zodat je een prachtig kunstwerkje hebt om mee naar huis te nemen.

De workshop wordt gegeven door Mariëlle Wintgens, zij is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een nét iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Deze workshop vindt plaats op woensdagavond 27 oktober van 19.00 tot 21.30 uur in De Cultuurfabriek. Meedoen kost 45 euro, inclusief materiaalkosten. Inschrijven kan via www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie