Afbeelding
WH Fotografie

Onderzoek naar explosief Veenendaal in volle gang: recherche vraagt om informatie

8 februari 2024 om 11:52 Overig

VEENENDAAL Wie weet wie het explosief in de Tuinstraat in Veenendaal heeft neergelegd? En waarom? Dat is de centrale vraag van de recherche in Veenendaal die onderzoek doet naar het incident van woensdagavond in het centrum van Veenendaal.

De meldkamer van de politie ontving woensdag rond 18.40 uur een melding van een verdacht pakketje op de Tuinstraat in Veenendaal. Agenten snelden zich naar de locatie, waarna zij de inschatting maken om het Team Explosieven Veiligheid (TEV) en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) op te roepen, die het verdachte pakketje moeten controleren.

Rond 21.00 uur werd er besloten om meerdere woningen en een restaurant te ontruimen. Dit als voorzorgsmaatregel gezien de gevaarzetting. Rond 22.30 werd duidelijk dat het daadwerkelijk ging om een explosief en wist de EOD samen met de TEV het pakket op een andere plek veilig te ontmantelen, waarna ook de bewoners weer veilig terug konden naar hun woning.

De recherche heeft dit incident in onderzoek en komt graag in contact met mensen die meer weten over bijvoorbeeld wie dit pakket op de Tuinstraat die avond heeft neergelegd. ,,Weet jij meer, bel dan gratis met de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem tippen kan ook, bel dan gratis 0800-7000." Online kan ook. Klik daarvoor op deze link.

Bron video’s: WH Fotografie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie