Afbeelding
WH Fotografie

Verdacht pakketje in Tuinstraat Veenendaal blijkt een explosief (video)

7 februari 2024 om 21:20 Overig Tips van de redactie

VEENENDAAL In de Tuinstraat in Veenendaal is vanavond een verdacht pakketje gevonden. Onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft uitgewezen dat het inderdaad om een explosief gaat. De EOD brengt het pakketje naar een veilige plek om het gecontroleerd tot ontploffing te brengen.

Het pakketje lag op straat, bij het pand van Skyfall, een lounge aan de Tuinstraat in het Veenendaalse centrum. De omgeving werd afgezet en woningen en horeca werden uit voorzorg ontruimd. De omwonenden zijn opgevangen in het gemeentehuis van Veenendaal. De bewoners konden rond 23.30 uur weer naar huis.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam ter plaatse om het pakketje te onderzoeken. Ook de Mobiele Eenheid was aanwezig in Veenendaal. Omdat er meerdere hulpdiensten betrokken zijn bij het incident, en om de coördinatie tussen de verschillende diensten goed te laten verlopen, is er opgeschaald naar GRIP 1.

(de tekst gaat onder de video verder)

Bron video: WH Fotografie

Het gebied werd groot afgezet. Woningen en ook enkele horeca zijn ontruimd, meldde de Veiligheidsregio Utrecht. Behalve de Tuinstraat was ook de Raadhuisstraat volledig dicht. Een ambulance staat stand-by, net als de brandweer. Op beelden op sociale media is te zien dat een EOD’er met beschermende kleding bezig is met onderzoek bij het pakketje. 

(de tekst gaat onder de video verder)

Bron video: WH Fotografie

Locoburgemeester Engbert Stroobosscher was tevreden met het optreden van de hulpdiensten, zo meldde de gemeente Veenendaal ‘s nachts in een persbericht. ,,Hulpdiensten hebben snel en adequaat gereageerd op het incident. Omwonenden zijn opgevangen in het gemeentehuis en daar heb ik met ze gesproken. Ik heb waardering voor de rust en kalmte waarmee zij met de situatie omgingen en ben blij dat zij dezelfde avond weer naar huis konden. Over de toedracht van het incident kunnen we nog geen mededelingen doen. De politie heeft de zaak in onderzoek.”

De politie roept op: ,,Heeft u iets gezien of gehoord dat van belang kan zijn voor het onderzoek? Meld het bij de politie via 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.

Lees ook: Onderzoek naar verdacht pakketje Veenendaal gaat door: recherche vraagt om informatie.

(de tekst gaat onder de video verder)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie