Afbeelding
WH fotografie

Appartement in Veenendaal nog onbewoonbaar door vuurwerk en brand: politie zoekt getuigen

11 januari 2024 om 15:39 Brand Tips van de redactie

VEENENDAAL Tijdens de jaarwisseling werd zwaar vuurwerk afgeschoten richting een flat aan het Prins Willem-Alexanderpark. Daardoor ontstond brand in één van de appartementen. De schade was groot en de woning is onbewoonbaar. De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Het nieuwe jaar begint niet goed voor een moeder en haar dochter in Veenendaal. Kort na de jaarwisseling krijgen zij een telefoontje dat het appartement waarin zij wonen in brand staat. Wanneer ze daar aankomen horen ze dat er die nacht rond 01.20 uur vanaf de straat vuurwerk is afgeschoten in de richting van de flat.

,,Gelukkig waren ze op dat moment niet in de flat aanwezig, want het had ook heel anders kunnen aflopen. De schade in de woning is enorm en de kosten worden geschat op ruim 80.000 euro. Ook kunnen de bewoners nog niet terug naar het appartement, omdat de woning onbewoonbaar is”, aldus de politie.

GROEP JONGEREN

Uit het onderzoek blijkt volgens de politie dat een groep jongeren kort voor brand is gezien met vuurwerk. ,,Hier wil de recherche meer over weten. Heb jij iets gezien van deze groep? Weet jij wie dit zijn? Beschik je over beelden? Of heb je andere informatie wat kan helpen bij het onderzoek? Deel dit dan met de recherche via het online tipformulier? Of bel met 0900-8844. Wil je liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie