Burgemeester Gert-Jan Kats.
Burgemeester Gert-Jan Kats. Gemeente Veenendaal

Burgemeester van Veenendaal sluit bedrijfspand na vondst drugslab

15 maart 2023 om 13:34 Misdaad

VEENENDAAL Burgemeester Gert-Jan Kats sluit een bedrijfspand aan de Kernreactorstraat 36 in Veenendaal voor de duur van 6 maanden. Dat doet hij nadat de politie op 9 maart in het bedrijfspand een drugslab aantrof. Het bedrijfspand werd particulier verhuurd. De eigenaar en huurder ontvangen bericht over de sluiting van het bedrijfspand.

In het pand bevond zich een inpandige ruimte met daarin drie cabines. Verder werden er grondstoffen en materialen aangetroffen die worden gebruikt voor het vervaardigen van amfetamine. Ook hingen er instructies voor de kookstappen in de cabines. 

Het pand bevindt zich in een bedrijfsverzamelgebouw met nog zeven bedrijfspanden. Twee jaar geleden deed de politie ook een instap in een ander bedrijfspand van hetzelfde bedrijfsverzamelgebouw. Daar werden destijds een ketel en voorwerpen voor de productie van ketels aangetroffen die worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs.

VEILIGHEIDSRISICO

,,Een drugslab in een bedrijfspand brengt een groot veiligheidsrisico met zich mee”, meldt de gemeente Veenendaal. ,,Zo kunnen bijvoorbeeld chemicaliën ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn vooraf niet te overzien. Niet enkel de productie van synthetische drugs, ook de opslag van de chemicaliën die benodigd zijn bij de productie, is gevaarlijk.”

OPTREDEN

De burgemeester mag in het kader van de Opiumwet een woning of bedrijfspand voor langere tijd sluiten als daar drugs of goederen bedoeld voor de productie ervan worden aangetroffen. Kats: ,,Dergelijke activiteiten willen we niet in onze woonwijken en op onze bedrijventerreinen. Dit past niet in Veenendaal waar we overal samen prettig en veilig willen leven, wonen en werken. Ik treed daarom consequent op door het pand te sluiten.

Nu het pand voor een half jaar wordt gesloten, is het doel om de gang naar het pand en de bekendheid hiervan binnen het criminele drugscircuit te doorbreken. Ook moet de rust en veiligheid in de omgeving worden hersteld. 

MELDEN

Door alert te zijn en signalen snel te melden, kunnen inwoners en ondernemers hun steentje bijdragen aan de aanpak van deze vorm van criminaliteit. Signalen kunnen gemeld worden bij de politie via (0900 8844) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie