Hennep. (Foto ter illustratie)
Hennep. (Foto ter illustratie)

Burgemeester sluit bedrijfsruimte na vondst hennepkwekerij

29 januari 2021 om 20:33 Algemeen

VEENENDAAL - Burgemeester Gert-Jan Kats heeft met ingang van 28 januari een bedrijfsruimte aan de Zandstraat 11 in Veenendaal gesloten. Door omwonenden werd een hennepgeur waargenomen. De politie is vervolgens het bedrijfspand binnengetreden. Hierbij werd in de bedrijfsruimte een hennepkwekerij met 461 planten aangetroffen. Daarnaast was er een hennepdrogerij aanwezig.

De hennepkwekerij is door de politie ontmanteld en de aangetroffen planten zijn inmiddels vernietigd. De sluiting is op grond van de Opiumwet en is gedurende zes maanden van kracht. De sluiting van het pand aan de Zandstraat 11 te Veenendaal betekent dat deze ruimte zichtbaar wordt verzegeld en dat deze door niemand mag worden betreden. De eigenaar en huurder van de ruimte zijn per brief over de sluiting geïnformeerd.

Brandgevaarlijke situatie

Burgemeester Kats: “In korte tijd zijn er twee kwekerijen aangetroffen in Veenendaal. Ook bij deze locatie was er een flinke gevaarzetting op het gebied van brandveiligheid. Dit kwam onder andere door het illegaal afnemen van stroom. Dit vormt een groot gevaar voor de omwonenden van het pand. Dit kan en mag niet getolereerd worden. Ik zal wederom overgaan tot een sluiting. In Veenendaal is geen ruimte voor dit soort praktijken.”

Signalen melden

Door alert te zijn en signalen snel te melden, kunnen inwoners en ondernemers hun steentje bijdragen aan de aanpak van deze vorm van criminaliteit Signalen kunnen gemeld worden bij de politie via (0900 8844) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie