Afbeelding
Foto: Hans van Oosterhoudt

Bedrijfspand op slot na vondst grote hennepkwekerij

15 juni 2020 om 18:44 Algemeen

Veenendaal - Een bedrijfspand aan de Smalle Zijde 47a in Veenendaal is door burgemeester Gert-Jan Kats gesloten. Op 10 juni werd hier een enorme hennepkwekerij gevonden. De sluiting van het pand geldt voor twaalf maanden.

Hiermee wil wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. 

Vernietigd

De hennepkwekerij is inmiddels door de politie ontmanteld en de planten zijn vernietigd. De eigenaar van het pand is per brief geïnformeerd over de sluiting. Het betreden van het pand is de komende twaalf maanden verboden.

Gezamenlijke aanpak 

Burgemeester Gert-Jan Kats: “Dit is een ernstige vorm van criminaliteit, waar een wereld van geweld en ondermijning van de rechtsstaat en daarmee gevaar van de openbare orde achter schuil gaat. Samen met de vijf Heuvelrug-gemeenten hebben we in ons veiligheidsplan als gezamenlijke prioriteit het zichtbaar maken en aanpakken van ondermijning. In Veenendaal doen we er alles aan om dergelijke praktijken te stoppen. Zoals hier door het pand waar de enorme partij hennep werd aangetroffen voor een jaar te sluiten.”

Tiplijn

Door alert te zijn en signalen snel te melden, kunnen inwoners en ondernemers hun steentje bijdragen aan de aanpak van deze vorm van criminaliteit. 

Signalen kunnen gemeld worden bij de politie via (0900-8844) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). 

Afspraken

Pandeigenaren doen er volgens de gemeente goed aan om bij de verhuur of onderverhuur van hun pand goede (contract)afspraken te maken over met wat voor doel het pand gebruikt gaat worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie