Afbeelding
Bibliotheek Veenendaal

Annie M.G. Schmidt-week in Bibliotheek Veenendaal

7 mei 2022 om 12:00 Cultuur

VEENENDAAL De jeugdafdeling van Bibliotheek Veenendaal staat van 18 tot en met 28 mei in het teken van de Annie M.G. Schmidt-week. De schrijfster was jarig op 20 mei en elk jaar laat de bibliotheek mensen rond die tijd stil staan bij haar verhalen. Dit jaar zijn er twee hoofdactiviteiten. 

SPELLETJES EN MUZIEK De grande dame die we natuurlijk kennen van haar vele kinderboeken en -versjes, heeft ook vele musicals en liedjes geschreven. Op zondag 15 mei organiseert de bibliotheek een gezellige oud-Hollandse spelletjes- en muziekmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Kom gezellig een potje ganzenborden, sjoelen of vermaak je met één van de andere spellen uit onze spelletjeskast. Een eigen spel meenemen mag uiteraard ook. 

De middag zal worden omlijst door DJ Bakplaat die de leukste deuntjes van weleer met elpees door de Cultuurfabriek laat klinken. Van Annie’s klassieker ‘Ja zuster, nee zuster’ tot Dikkertje Dap. Maar ook andere nostalgische Nederlandse muziek zal voorbij komen.

VOORLEESFEEST Floddertje in bad, Floddertje bij de kapper, Floddertje in de keuken, Floddertje aan de schoonmaak, Floddertje op bezoek... Wat Floddertje en haar hond Smeerkees ook ondernemen, het wordt een heerlijke puinhoop. Toch wordt Floddertje aan het eind van haar avonturen beloond met een ere-lint van de burgemeester. Dit feestelijke Voorleesfeest is speciaal voor kinderen van 3 t/m 7 jaar en wordt gehouden op woensdag 18 mei van 15.00 tot 16.00 uur. Meedoen is gratis, je kunt wel alvast jouw plekje reserveren op de website: www.bibliotheekveenendaal.nl. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie