Docente Hannie Slingerland
Docente Hannie Slingerland Muziekschool de Muzen

Andrew Lloyd Webber centraal in operacursus De Muzen

8 september 2021 om 10:57 Zakelijk Deel je nieuws

VEENENDAAL - Voor amateurzangers die zich met klassiek musical/opera willen bezig houden, gaat vrijdag 1 oktober bij De Muzen een cursus van start, met als rode draad het werk van de  Engelse componist Andrew Lloyd Webber. 

Andrew Lloyd Webber is onder andere door de klassieke musical “The Phantom of the opera”, zich afspelend in de opera van Parijs en de rockopera “Jesus Christ Superstar”. Deze rockopera was de grote doorbraak van Lloyd Webber als componist. Delen uit deze twee theaterstukken komen aan de orde in de cursus.

Daarnaast kan gedacht worden aan bijvoorbeeld “Cats” en “Evita”. Lloyd Webber schreef ook een vervolg op de Phantom, “Love Never Dies”.

Ook componeerde hij een Requiem naar aanleiding van de dood van zijn vader in 1982. Dit beschouwt hij als zijn meest persoonlijke compositie. Het “Pie Jesu” hieruit komt in de cursus aan de orde.

Tijdens de cursusavonden wordt gewerkt aan een aantal ensemblestukken en hebben cursisten, die dat willen, de gelegenheid om in masterclass-vorm te werken aan solo-repertoire. Maar wil je alleen de koren/ensembles  meezingen dan kan dat ook. Hierdoor biedt de cursus genoeg uitdaging voor zangers van verschillend niveau.

Er wordt wel van cursisten verwacht dat zij zelfstandig de muziek kunnen instuderen èn van buiten leren. Het is dan ook gewenst dat je al koorervaring en/of zangles hebt.  Niet alleen de muziek, maar ook het spel komt aan bod. Dit mondt uit in een geënsceneerde voorstelling die aan het publiek zal worden gepresenteerd, compleet met bijpassende kostuums.

De cursus wordt gegeven door Hannie Slingerland. Zij is werkzaam als (opera)zangeres, dirigent en als docent klassiek zang. Zij werkte bij de Nederlandse Reisopera. 

De cursus start vrijdag 1 oktober en telt 10 lessen, plus een voorstelling. De lessen worden gegeven van 19.30 tot 21.00 uur op vrijdag. Deelname aan de cursus kost € 100,00. Leerlingen die een jaarcursus van het vocale of instrumentale onderwijs volgen, krijgen 50% korting op de inschrijving.

Inschrijven voor deze cursus kan via www.demuzen.nl. De Muzen is gevestigd aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie