De vrijwilligers bezig op Kwintelooijen.
De vrijwilligers bezig op Kwintelooijen.

Veiligheid cross is groot issue

10 mei 2017 om 12:43 Algemeen

RHENEN - Het is niet het geluid van een 55cc motor, die de piste al verkent en aan het warm draaien is voor de traditionele Hemelvaartsmotocross van de Rhenense motorvereniging Macro, maar een maaier, die rondom het parcours obstakels verwijdert dat straks publiek en crossers niet hindert tijdens de wedstrijden.

Een aantal vrijwilligers is bezig gedeelten van het parcours te omheinen met gepunte kleine houten staken en ijzerdraad. Een degelijke omheining blijkt en dat allemaal voor de veiligheid van publiek en crossers aan het open ONK in de diverse klassen. Veiligheid is ook dit jaar weer een belangrijk issue tijdens de jaarlijkse Hemelvaartscross op het fraaie recreatiegebied Kwintelooijen, een recreatieplek dat ligt op de grens tussen Rhenen en Veenendaal.

Op een deel van het park ligt een inmiddels een permanent crossparcours. Een parcours dat al jaren door nationale- en internationale motorcrossers als het mooiste van Europa wordt betiteld. Niet alleen mooi, maar ook veilig.

Veilig

Veilig voor zowel de deelnemers als het publiek dat op Hemelvaartsdag in grote getale Kwintelooijen trekt. Wulf Baars, secretaris van de Macro: ‘’Veiligheid. De eisen worden steeds strenger. Elk jaar weer. We kunnen niet teren op ons veiligheidsprogramma van vorig jaar. Elk jaar komen er meer eisen bij. Het is natuurlijk goed dat er voor het aspect veiligheid zoveel aandacht is. Het zorgt echter wel voor extra inspanningen. Die zijn we dan ook bereid te doen, maar het vraagt van de vrijwilligers nog meer inzet. Daags voor de cross wordt het parcours door verschillende instanties gekeurd op veiligheid. We hebben ook dit jaar weer alles uit de kast gehaald om het veilig te maken.’’

Rijklaar maken

Een groep van vrijwilligers is weken voorafgaande aan de cross bezig met het rijklaar maken van het circuit. Een parcours dat ook dit jaar weer spannende wedstrijden belooft. ‘’Over vrijwilligers gesproken. Daarvan kunnen we er nog wel aantal gebruiken. We zouden graag jongere vrijwilligers aan ons bestand willen toevoegen’’, aldus Wulf Baars.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie