Hans van der Pas, burgemeester van Rhenen, kijkt over een van de springheuvels naar het weer prachtige crossparcours op recreatiegebied Kwintelooyen waar op Hemelvaartsdag weer de Macro-cross wordt verreden. (Foto: Henk Jansen)
Hans van der Pas, burgemeester van Rhenen, kijkt over een van de springheuvels naar het weer prachtige crossparcours op recreatiegebied Kwintelooyen waar op Hemelvaartsdag weer de Macro-cross wordt verreden. (Foto: Henk Jansen) Foto: Henk Jansen

Hans van der Pas juicht voor Glenn

24 april 2018 om 20:21 Algemeen

Rhenen - Glenn Coldenhoff (27) motorcrosser van professie, die niet alleen nationaal maar inmiddels ook internationaal een geduchte tegenstander van wereldtoppers in de 500 cc (voormalige MX1-klasse) is, komt dit jaar naar Rhenen. Om precies te zijn op Hemelvaartsdag als op het prachtige crosscircuit, dat ligt op recreatiegebied Kwintelooyen weer om het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) wordt gestreden.

En eenmaal de wielen van zijn crossmotor in het zand gedrukt, weet Glenn Coldenhoff zich ook op donderdag 10 mei in Rhenen weer gesteund door een grote supportersschare. En een supporter die zeker van de partij is, is Hans van der Pas, de huidige burgemeester van de gemeente Rhenen. Hij juicht voor zijn voormalige plaatsgenoot uit Heesch. De gemeente waar Hans van der Pas ook woonachtig was. De crosser die bij zijn dochter in de klas zat. De familie Coldenhoff is dan ook goed bekend bij Van der Pas. Het wordt de derde cross op Kwintelooyen voor de eerste burger van de gemeente Rhenen.

Talenten

En net zoals veel andere motorcrossliefhebbers, die jaarlijks in grote getale de weg naar Kwintelooyen weet te vinden, wordt het cross met veel talent uit binnen- en buitenland aan de start. ‘’We zijn nog doende om een echte wereldtopper uit eigen land aan het starthek te krijgen’’, zegt Wulf Baars, de nieuwbakken voorzitter van de Macro. Die de voorzittershamer overnam van Roelof van Laar. Er is weer noeste arbeid verricht door de leden van de Macro, de motorclub voor Rhenen en omstreken. Daarover Wulf Baars: ‘’Ja, er is weer veel werk verricht. Het parcours ligt er dan ook dit jaar weer prachtig bij. Rijklaar zou ik zeggen. Natuurlijk zijn er nog wel wat zaken te regelen voordat het eerste startschot wordt gegeven. Maar we liggen goed op schema. En nu maar hopen dat we niet al te veel regen krijgen, anders behoeft het nog wat werkzaamheden. Een deel van de werkzaamheden is ook verricht door medewerkers van de gemeente Rhenen, die het beheer en onderhoud heeft van Kwintelooyen.’’ In tal van cc-klassen wordt er donderdag 10 mei gestart. En zijn er spannende wedstrijden te verwachten. Met deelnemers uit binnen- en buitenland. De strijd om de Cup 250 cc is alleen een nationale wedstrijd. Internationaal wordt er gestart in de 85-, 250- en 500 cc. Op Hemelvaartsdag komen zo’n 200 crossers in de diverse klassen in actie. ‘’In de 85-cc - klasse starten jeugdige talenten. Op Hemelvaartsdag belooft het weer een groot spektakel te worden. Voor liefhebbers een must om er bij te zijn’’, aldus Baars.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie