Afbeelding
Fotostudio7

De specialist: Natuurbegraafplaats Prattenburg, nog even geduld…

29 november 2023 om 13:33 Zakelijk

VEENENDAAL Denk jij wel eens na over jouw laatste rustplaats? Als je na je overlijden begraven wilt worden, wil je dan een graf op de Munnikenhof of liever op een natuurbegraafplaats? Als je kiest voor natuurbegraven, dan zijn Koningsakker en Heidepol in Arnhem de dichtstbijzijnde natuurbegraafplaatsen waar je terecht kunt. Maar daar komt verandering in.

Vorige week waren Mark, Carla en Anneke van Mark Terlage Uitvaartzorg bij de informatieavond op Landgoed Prattenburg. De aanwezigen werden er hartelijk ontvangen door jonkheer Henrik van Asch van Wijck, directeur van het landgoed, en medewerkers van Natuurbegraafplaatsen van Waarde. Zij deden uit de doeken hoe het ervoor staat met Natuurbegraafplaats Prattenburg. 

POPULAIR

,,Ik heb al heel wat Veenendalers gesproken die graag een plekje op die natuurbegraafplaats zouden reserveren”, zegt Mark Terlage. ,,Natuurbegraven neemt toe in populariteit. Als iemand op een reguliere begraafplaats wordt begraven, betaalt de familie jarenlang grafrechten. Heel logisch, want de begraafplaats moet onderhouden worden. Bij natuurbegraven wordt eenmalig een vast bedrag betaald. Natuurbegraven heeft minder impact op de natuur want het lichaam vergaat op den duur volledig. Het graf wordt niet geruimd, er is eeuwigdurende grafrust.”

NIEUWSBRIEF

Hoewel natuurbegraven nu nog niet mogelijk is op Landgoed Prattenburg, is de  website www.natuurbegraafplaatsprattenburg.nl al een poos in de lucht. De site is een bezoekje waard. Je kunt er nog geen laatste rustplaats reserveren, maar je kunt er wél aangeven dat je interesse hebt in een plek. Veel Veenendalers schreven zich via de site al in voor de nieuwsbrief van Natuurbegraafplaats Prattenburg. Mark: ,,Zij vragen zich wellicht af waarom er al langere tijd geen nieuwsbrief verstuurd is. De reden is simpel: er was de afgelopen tijd niets nieuws te melden. We hopen dat dat in 2024 verandert. Schrijf je je in voor de nieuwsbrief, dan ben je als een van de eersten op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.”

WELWILLEND

Mark: ,,Tijdens de informatiebijeenkomst van vorige week werd opnieuw duidelijk dat de familie Van Asch van Wijck heel welwillend tegenover het plan staat. Dat geldt ook voor de mensen van Natuurbegraafplaatsen van Waarde. Zij verlenen alle medewerking om de begraafplaats zo snel mogelijk te openen. Maar goed, je begrijpt dat bij zoiets als dit veel partijen betrokken zijn, zowel lokaal als regionaal. Gesprekken over de natuurbegraafplaats nemen meer tijd in beslag dan verwacht. Nog even geduld dus… Zodra er meer bekend is, dan lees je dat uiteraard op onze social media.”

Heb jij al eens nagedacht over jouw laatste rustplaats? ,,Je kunt je wensen vastleggen in een wensenboekje, verkrijgbaar via onze website”, zegt Mark en hij besluit: ,,We denken graag met je mee! Je weet ons te vinden.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Mark Terlage Uitvaartzorg, Nijverheidslaan 97A Veenendaal, 0318-300725, info@markterlageuitvaartzorg.nl, www.markterlageuitvaartzorg.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie