Afbeelding
Brandhof Dier en Ruiter
De Specialist

Voorkom oververhitting bij je hond

Zakelijk

VEENENDAAL Veel mensen zijn dol op de warme zomerdagen, maar voor honden is de warmte een hele uitdaging. Graag geven we je een aantal tips waarmee jouw hond de hitte de baas blijft.

Pas de wandelingen aan
Ga met de hond naar buiten wanneer het nog enigszins koel is buiten. ’s Ochtends en ’s avonds zijn het meest geschikt voor een langere wandeling. Ga op het heetst van de dag hooguit een klein blokje om. Kijk ook goed uit met geasfalteerde wegen. Asfalt warmt op in de zon en kan zelfs gaan smelten. Zo kan jouw hond zijn voetzooltjes verbranden. Tip: Leg je blote hand op het asfalt om de temperatuur te bepalen. Te warm? Bij Brandhof Dier & Ruiter zijn handige hondenschoentjes te koop die de voetzooltjes van je viervoeter beschermen tegen de hitte. Ook is er voetzolenspray die de poten van u hond beschermd tegen het warme asfalt. 

Laat je hond nooit alleen achter in de auto!
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: laat je hond niet alleen achter in de auto. De temperatuur in de auto loopt buitengewoon snel op, ook wanneer wij het buiten nog niet zo warm vinden. Wanneer de buitentemperatuur 21°C, is de temperatuur in de auto na 10 minuten al gestegen naar 31°C en na een half uur zelfs tot 40°C. Even in de auto blijven kan levensgevaarlijk zijn voor je hond.

Handige en leuke koelproducten
Je kunt je hond tijdens warme dagen helpen om koel te blijven. Zorg in de eerste plaats altijd voor voldoende vers drinkwater. Daarnaast vind je in onze winkel een uitgebreid assortiment dat extra verkoeling biedt aan je hond. Denk aan koelmatten voor een comfortabele ligplaats, koelbanden voor in huis of tijdens het wandelen, zwembaden voor waterplezier in de tuin en leuke waterspeeltjes voor in het zwembad of aan de waterkant. Wil je je hond extra verwennen, trakteer hem dan ook eens op een overheerlijk hondenijsje. 

Help! Mijn hond is oververhit
Honden kunnen niet zweten en raken alleen hun warmte kwijt door te hijgen en beperkt door hun voetzooltjes. Het kan voorkomen dat je hond onverhoopt toch oververhit raakt. Vooral rassen met een korte snuit zijn hier gevoelig voor. Een oververhitte hond reageert vaak niet of nauwelijks en heeft soms moeite met lopen of blijven staan. Het is belangrijk om de hond zo snel mogelijk af te koelen. Doe dit niet door in één keer ijskoud water over de hond te gooien, maar laat je hond langzaam wennen aan de verkoeling. Daarna kun je ook de tuinslag of douche gebruiken. Vaak komen honden dan langzaam weer op temperatuur. Wanneer je hond oververhit is geweest, is het verstandig om een bezoekje aan de dierenarts te brengen. Wist je dat Brandhof Dier & Ruiter een eigen Pets Health dierenkliniek in de winkel heeft? De dierenartsen van de kliniek staan voor je klaar wanneer jouw hond oververhit is geweest.

Dit artikel wordt u aangeboden door Brandhof Dier & Ruiter, Kooiweg 4a, 3927 EB Veenendaal-West/Renswoude, tel. 0318 - 50 20 05, klantenservice@brandhofdierenruiter.nl, www.brandhofdierenruiter.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Franse culinaire historie in Filmhuis Veenendaal: Délicieux 7 uur geleden
Afbeelding
Keuring van dikbillen in Achterberg gaat niet door 14 uur geleden
Afbeelding
Voor eind van het jaar wordt lot kerk duidelijk 14 uur geleden
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours bij Rhenen op 11 aug, 15:28
Afbeelding
Bijzondere recordpoging: 700.000 dominostenen moeten gaan omvallen in Veense sporthal 11 aug, 10:32
Afbeelding
Classic Races op De Faktorij: ronkende motoren op Veens stratencircuit 11 aug, 07:30
Afbeelding
Rare rust Column 10 aug, 15:44