De schone werkplaats met zes werkplekken. Afspraken zijn ook online te maken!
De schone werkplaats met zes werkplekken. Afspraken zijn ook online te maken! Pieter Vane

Nieuwe locatie Bike Totaal Van Wijk

12 januari 2022 om 13:55 Zakelijk

VEENENDAAL Fietsenhandel Bike Totaal van Wijk zat vele jaren aan de Prins Bernhardlaan. Vanwege nieuwbouwplannen van appartementencomplex ’t Boveneind, is de firma sinds 1 januari verhuisd naar de Achterkerkstraat 14. Daar heeft men de vrijgekomen ruimte van Reinaerde De Bombardon ingenomen. Henk Smit vond daar een uitstekende en goed bereikbare accommodatie om alle segmenten van zijn speciaalzaak te presenteren. Hij vertelt er graag over.

door Pieter Vane

Fietsenhandel Van Wijk bestaat inmiddels meer dan 100 jaar. Ene Van Wijk begon ooit zijn fietsenzaak op het Zwaaiplein. Henk Smit, de huidige eigenaar van fietsenzaak Van Wijk, werkte als monteur bij Dick Roelofsen in de fietsenzaak aan de Prins Bernhardlaan. Op dit punt was altijd al een fietsenzaak gevestigd. Roelofsen stopte in 2007, Henk Smit kon toen de zaak aan de Prins Bernhardlaan overnemen. Hij heeft daar een goedlopende onderneming voortgezet en uitgebouwd met vijf man personeel. Henk draait zelf fulltime mee in de zaak.

GROTERE WINKEL Op de Prins Bernhardlaan had Henk een winkeloppervlak van 500 vierkante meter. Bij de nieuwe zaak aan de Achterkerkstraat wordt dit 850 vierkante meter. Dat is een sterke uitbreiding, waardoor hij nóg beter in staat is om alles te presenteren.


Team van Van Wijk voor de nieuwe zaak. Van links naar rechts Lukas, Ruben, Henk Smit (eigenaar), Djorn, Gijs en Björn. - Pieter Vane

Henk geeft aan dat er op het gebied van fietstechniek de laatste jaren erg veel is veranderd. ,,Door het volgen van cursussen wordt het niveau van mijn personeel up-to-date gehouden”, zegt hij. ,,De steeds verdergaande ontwikkeling van de elektrische fiets vanaf 2012 is daar een goed voorbeeld van.” 

,,Die ontwikkeling heeft een geheel eigen doelgroep gecreëerd”, vervolgt Smit. ,,De e-bike is nu een niet meer weg te denken fenomeen in de samenleving. De elektrische fietsen worden door alle leeftijdsgroepen gebruikt. Opmerkelijk is dat een e-bike-bezitter toch wat vaker de auto laat staan en de fiets meer inzet voor woon-werk verkeer voor afstanden tot 30 kilometer.”


De nieuwe locatie van de fietsspeciaalzaak aan de Achterkerkstraat 14. - Pieter Vane

SNELLE FIETS Een snellere uitvoering van de standaard e-bike is de speed-pedelec. ,,Deze fiets is ideaal voor woon/werk verkeer. Deze snelle fiets bestaat nu zes jaar en kan snelheden halen tot veertig km per uur. Op deze fiets is het dragen van een helm verplicht en dient men in sommige gevallen ook op de rijbaan te rijden in plaats van op het fietspad.”

Voorts geeft Henk aan dat Bike Totaal gegarandeerde servicepakketten en verzekeringen op maat biedt bij alle nieuw gekochte fietsen. Gevoerde merken zijn onder meer Dutch ID, Gazelle,Trek, Sparta, Batavus,Velo de Ville en andere topmerken. ,,Bij iedere nieuwe fiets krijgt de klant een fietspaspoort met daarin het servicepakket.”

DESKUNDIG ADVIES Bij e-bikes kan men bijvoorbeeld kiezen voor een vijfjarig garantiepakket. Artikelen kunnen ook online worden besteld. Dit geldt ook voor afspraken in de werkplaats en de winkel.

Henk Smit: ,,De klant krijgt van ons deskundig advies op fietsgebied voor tour-, sportfietsen en e-bikes. Ook hebben wij veel accessoires en fietskleding op voorraad.” Bij fietsenzaak Bike Totaal Van Wijk luidt dan ook de slogan ‘Ultiem fietsplezier, dat staat bij ons voorop!’

Bike Totaal Van Wijk Fietsen, Achterkerkstraat 14, 3901 DS Veenendaal, 0318-510731, www.vanwijkfietsen.nl.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Bike Totaal Van Wijk Fietsen. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl)

De wacht- en leesruimte voor de klanten.
Het professionele team van Bike Totaal Van Wijk in de showroom.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie