Een bloemetje voor Doornenbal Poedercoatings, uitgereikt door wethouder Dylan Lochtenberg.
Een bloemetje voor Doornenbal Poedercoatings, uitgereikt door wethouder Dylan Lochtenberg. Gemeente Veenendaal

Ondernemers worden bedankt op Dag van de Ondernemer

25 november 2021 om 12:30 Zakelijk

VEENENDAAL Het was vrijdag 19 november de Dag van de Ondernemer. De dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun inzet, ondernemerschap en doorzettingsvermogen. Het is een traditionele dag, ingesteld door de organisatie MKB-Nederland. Die vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. 

Ook in Veenendaal werd hieraan aandacht gegeven. Alle reden dus voor wethouder economie & werk Dylan Lochtenberg om bij een aantal ondernemers in Veenendaal persoonlijk een bloemetje te brengen om hen te bedanken om de durf om in deze tijd te ondernemen. Hiernaast een aantal voorbeelden van hun sociale ondernemerschap.

MAATSCHAPPELIJK BELANG Ook waren er ondernemers die verrast werden met een bedankpakket vol duurzame producten. Dit jaar was er speciaal aandacht voor ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen.

,,Van grote bedrijven en jonge start-ups tot de bakker om de hoek, de fietsenmaker en de ZZP-er. Met elkaar zijn zij van groot economisch en maatschappelijk belang voor Veenendaal. Ze creëren groei, banen, welvaart én dragen bij aan een levendige gemeente”, aldus wethouder Dylan Lochtenberg. Ook blijft de coronacrisis zorgen voor flinke uitdagingen. We hebben te maken met een wereld waarin de werkelijkheid van vandaag door het coronavirus morgen alweer is achterhaald. Tegelijkertijd groeit de economie hard en wordt het vinden van personeel steeds lastiger. Voor ons een reden om een aantal ondernemers in het zonnetje te zetten, die op een andere manier naar de werving en selectie van personeel kijken. Met meer aandacht voor motivatie en de mens achter het cv.”

SPECIALE DANK Doornenbal Poedercoaters, Allround Zorg, Leewis Taxi en Rein Veenendaal werden daarom speciaal bedankt. Deze bedrijven geven mensen een kans op volwaardig werk, ook als de aansluiting op de arbeidsmarkt wat minder vanzelfsprekend is. Dylan Lochtenberg: ,,Naast dat deze bedrijven een gewoon verdienmodel hebben, nemen zij met inclusief ondernemerschap een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zij zijn hierin een voorbeeld.”

Op wsp-regiofoodvalley.nl kunnen ondernemers terecht voor meer informatie en advies over de werving en selectie van personeel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie