Van links naar rechts Arend Flier, Rob Stoffer, notaris Arnaud Wilod Versprille, Gert van de Weerdhof bij de officiële oprichting van The Mercy Ships Network
Van links naar rechts Arend Flier, Rob Stoffer, notaris Arnaud Wilod Versprille, Gert van de Weerdhof bij de officiële oprichting van The Mercy Ships Network Foto: Mercy Ships

Veenendaalse ondernemers richten The Mercy Ships Network op ter ondersteuning van het werk van Mercy Ships

6 juli 2021 om 14:16 Algemeen

Veenendaal - De Veenendaalse ondernemers Rob Stoffer, Arend Flier en Gert van de Weerdhof slaan de handen ineen om het werk van medische hulporganisatie Mercy Ships te ondersteunen. Met de oprichting van het landelijk bedrijvennetwerk The Mercy Ships Network bieden zij ondernemers niet alleen een waardevol netwerk, maar ook een interessante mogelijkheid om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vorm te geven. 

Op 23 juni 2021 vond het kick-off event plaats bij de Koninklijke Ginkel Groep in Veenendaal, waarmee officieel de oprichting van het netwerk is bekrachtigd. De drie Veenendalers zijn geen onbekenden in het bedrijfsleven.
Rob Stoffer is voorzitter van het netwerk, en in het dagelijks leven Algemeen Directeur van de TechTron Groep. Arend Flier is mede-eigenaar van Vallei Auto Groep en Vallei Autolease en penningmeester van het netwerk. Het trio van The Mercy Ships Network is compleet met Gert van de Weerdhof, interim CEO van Mercy Ships Internationaal en ook bestuurslid bij Mercy Ships Holland.

Aanleiding

Rob vertelt over de aanleiding van de oprichting van het netwerk: ‘In januari 2020 bezocht ik samen met Arend en Gert het ziekenhuisschip van Mercy Ships, de Africa Mercy, in Senegal. Door dat bezoek zijn wij enorm onder de indruk geraakt van het prachtige werk van Mercy Ships en de inzet en bevlogenheid van de vele vrijwilligers! Zo ontstond het verlangen om ook andere ondernemers enthousiast te maken voor het werk en de projecten van Mercy Ships.’

Zorg 

Over Mercy Ships Mercy Ships maakt chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten in Afrika, met behulp van ziekenhuisschepen. Het gebrek aan toegang tot medische zorg is wereldwijd een enorm probleem: jaarlijks overlijden 16,9 miljoen mensen aan aandoeningen die veelal goed te verhelpen zijn.
Mercy Ships pakt dit probleem aan: dankzij de inzet van honderden professionele vrijwilligers ontvangen jaarlijks duizenden mensen de medische zorg die ze nodig hebben. Tegelijkertijd traint Mercy Ships lokale medische professionals zodat de impact blijft, ook als het ziekenhuisschip weer is weggevaren. Meer dan 30 nieuwe leden Tijdens het kick-off event afgelopen donderdagavond 24 juni lichtten de initiatiefnemers hun plannen voor de komende tijd toe. Mercy Ships vrijwilliger en plastisch chirurg Tjeerd de Jong deelde zijn ervaringen over het werken aan boord van het ziekenhuisschip.

Signeersessie

Een hoogtepunt van de avond was de signeersessie. Een groot aantal ondernemers besloot de lidmaatschapsovereenkomst ter plekke te ondertekenen en werd daarmee founding partner van The Mercy Ships Network. In totaal hebben zich meer dan 30 ondernemers bij de businessclub aangesloten. Een mooi resultaat, waarmee meteen een ziekenhuisbed (á € 15.000) werd gesponsord voor het nieuwe ziekenhuisschip van Mercy Ships, de Global Mercy.
Hiermee voldoet het netwerk direct aan het doel waarvoor het is opgericht: het concreet ondersteunen van projecten van Mercy Ships met middelen, mensen en kennis. Jaarlijks organiseren ze diverse activiteiten en netwerkbijeenkomsten met interessante sprekers, als middel om meer en meer ondernemers warm te maken om het medische werk van Mercy Ships te ondersteunen.

Lid worden

Vanzelfsprekend staat het netwerk open voor nieuwe leden. Dus ben je ondernemer, en wil je samen bouwen aan de droom om medische zorg voor ieder mens mogelijk te maken? Sluit je aan bij The Mercy Ships Network! Ga naar mercyships.nl/network en ontdek de mogelijkheden die het netwerk jou biedt.

Overzichtsfoto van het kick-off event, waarbij meer dan 30 ondernemers zich aansloten bij The Mercy Ships Network
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie