Manon van Buuren, Bas van Silfhout, Manon Coenraad.
Manon van Buuren, Bas van Silfhout, Manon Coenraad. @tedxmedia

Nieuw in Rhenen: Rembrandt 65+ Fysio & Beweging

13 oktober 2021 om 13:44 Zakelijk

RHENEN Het aantal 65-plussers neemt sterkt toe in Nederland, zo ook leeftijd gerelateerde aandoeningen. ,,U kunt hierbij denken aan longaandoeningen, hart- en vaatziekte, diabetes, artrose, een beroerte, cognitieve problematiek of een combinatie hiervan”, zegt Bas van Silfhout van Fysiotherapie Rembrandt. ,,Als gevolg van deze aandoeningen kan het zijn dat u gehinderd wordt in uw dagelijkse activiteiten, wat heel vervelend is. Als dit herkenbaar voor u is kunt u contact opnemen met een geriatrie fysiotherapeut om te bepalen welke functies u kunt verbeteren.”

,,Het specialisme geriatrie richt zich op de diagnostiek en behandeling van ouderen met complexe gezondheidsproblemen”, legt Van Silfhout uit. ,,De geriatrie fysiotherapeut heeft zich op master niveau gespecialiseerd in de fysiotherapeutische zorg rondom kwetsbare ouderen.” 

Het gaat hierbij niet alleen om ouderen, maar ook mensen die door een chronische aandoening op jongere leeftijd ouderdomsklachten hebben ontwikkeld. Middels (oefen)therapie, advies en gerichte begeleiding is het doel vaak om zolang mogelijk zelfstandig te blijven en klachten te verminderen. Inzicht in het ziektebeeld, vooruitzichten, dagelijkse handelingen en eventuele hulpmiddelen worden besproken. De geriatrie fysiotherapeut begeleidt en adviseert ook gezinsleden en mantelzorgers indien nodig. 

Een veel voorkomend en groot probleem bij ouderen is vallen. ,,Niet alleen omdat het regelmatig voor komt, maar ook omdat angst hierin een grote rol kan spelen. Op oudere leeftijd neemt het reactievermogen af en is de schade aan het lichaam vaak groter.”

Een onderdeel van het verminderen van de kans op vallen is dus ervoor zorgen dat iemand weer genoeg vertrouwen krijgt in uzelf. Van Silfhout: ,,Dit is makkelijk gezegd, maar in de praktijk kan dit nog een hele klus zijn. De geriatriefysiotherapeut gaat samen met u aan de slag middels valtraining en het verbeteren van kracht en balans welke bij dragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen en kwaliteit van leven.”

Ook als iemand vanwege een aandoening zelf niet in staat is om naar de praktijk te komen, biedt Fysiotherapie Rembrandt hulp. ,,Dan komen we bij u thuis, of we halen u naar de praktijk. Fysiotherapie Rembrandt heeft voor diegenen die zelf niet kunnen komen de haal- en brengservice ontwikkeld. Deze rijdt niet alleen in Rhenen, maar ook voor de vestigingen in Veenendaal, Amerongen en Lienden. Behandeling op de praktijk heeft natuurlijk een aantal voordelen ten opzichte van behandeling aan huis, onder meer vanwege de oefenapparatuur, u bent er even uit en drinkt na afloop van de therapie even lekker een bakje koffie.”

De 65+ praktijk in Rhenen richt zich vooral op bovengenoemde klachten. De praktijk is gevestigd in het Gastland, aan de Groeneweg, op de plek waar voorheen de praktijk van Fysiotherapie Sanders zat. Rembrandt Fysiotherapie en Revalidatie, de overkoepelende praktijk, heeft ook praktijken in Veenendaal, Amerongen en Lienden waar naast geriatrie fysiotherapie ook manuele therapie, kaak-fysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, oncologie fysiotherapie en bikefitting wordt gegeven.

Informatie: Rembrandt Fysio en beweging 65+, Locatie Gastland, Groeneweg 58, tel. 0317-613572, www.pmirembrandt.nl 

Deze advertorial wordt u aangeboden door PMI Rembrandt. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie