In winkelcentrum de Ellekoot in Veenendaal wordt de laatste hand gelegd aan het leggen van de glasvezelkabels.
In winkelcentrum de Ellekoot in Veenendaal wordt de laatste hand gelegd aan het leggen van de glasvezelkabels. M3 Groep Veenendaal

Nu ook glasvezel in de Ellekoot: M3 Groep Veenendaal zorgt voor de ‘supersnelle’ verbinding

27 maart 2024 om 11:25 Zakelijk

VEENENDAAL Winkelcentrum de Ellekoot, het meest veelzijdige winkelcentrum van Veenendaal. Zo profileert het ruim 25 winkels tellende winkelhart zich maar al te graag. Toch ‘borrelde’ er wat onvrede op bij de ondernemers, niet zozeer over hun klandizie, maar op het gebied van hun digitale bereikbaarheid. Kort geformuleerd: de slechte, haperende internetverbinding. En in dat kader werd steeds vaker de vraag gesteld: ‘Ligt hier wel glasvezel of niet?’. Er werd ook in de politiek over gediscussieerd. Ook daar waren de meningen verdeeld. Een nader onderzoek gaf glasheldere duidelijkheid: ‘ongeveer heel Veenendaal was bekabeld behalve de Ellekoot’. Maar daar gaat op korte termijn een einde aan komen. Peter Baten, inmiddels twee jaar centrummanager van winkelcentrum de Ellekoot en Michel Kamphuis directeur van M3 Groep Veenendaal geven tekst en uitleg.

door Dick Martens

,,Het verzoek van de ondernemers was om daar een snelle verbinding te hebben”, aldus Baten. ,,Ook omdat de beelden van de bewakingscamera’s haperden. Vanuit de ondernemers is er vervolgens contact met Michel opgenomen. Samen hebben ze een leuk plan bedacht om te bezien of de ondernemers daar in mee wilden en er geld voor uit wilden trekken om glasvezel aan te leggen.” 

,,Uiteindelijk kwam dat plan er en ben ik ‘de boer opgegaan’ bij de ondernemers en inmiddels heeft al tweederde hun jawoord gegeven. Iedereen is enthousiast, er ligt een mooi contract. En het leukst, eigenlijk de grootste pré, is daarbij dat het via een lokale partij, de M3 Groep Veenendaal, gaat. Het is een mooi product voor een betaalbare prijs, een echte win win-situatie.”

Dat klinkt Michel Kamphuis als muziek in de oren. ,,M3 bestaat inmiddels alweer 21 jaar en is inderdaad een lokale ‘club’. We zijn ook internetprovider en wij leggen vrij lokaal glasvezelnetwerken aan. In Nederland hebben we inmiddels 60 kilometer aangelegd. Mooi is natuurlijk dat we dat nu ook in dit winkelcentrum, samen met de aannemer GW Infra uit Harderwijk, hebben mogen doen. Via het bestuur van de Ellekoot zijn de contacten gelegd, we hebben een mooie deal gemaakt waartegen eigenlijk niemand nee kan zeggen. We sprongen letterlijk in een gat, iedereen zat nog ‘op het koperdraadje van de KPN’. Het aanleggen van de kabels ligt op schema, de volgende stap wordt het aansluiten.” 

Meer informatie: www.m3glasvezel.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door winkelcentrum de Ellekoot en M3 Groep. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl), Jordy Maassen (06-22445620, j.maassen@bdu.nl) of Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl).

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie