Afbeelding
Nieuweweg wooncomplex

Nieuw wooncomplex Nieuweweg

1 september 2021 om 17:43 Wonen

VEENENDAAL De entree van Veenendaal vanaf de A12 zal de komende jaren steeds verder veranderen in een groene woonomgeving. Na de enkele bedrijven en fastfood-ketens rijd je na de verkeerslichten langs een grote woontoren. Maar ook langs de Grote Beer moet een nieuw wooncomplex gaan verrijzen. Met tevens toegang vanaf de Nieuweweg tot het park van de GelderseBlom. ,,En ook bij de nieuwe woningen zie ik graag veel groen terug’’, laat wethouder Engbert Stroobosscher weten.

De bedrijfspanden waar je vanaf de Grote Beer omheen moet rijden de Nieuweweg op, zullen plaats moeten maken voor een wooncomplex met zo’n tweehonderd woningen. ,,Het hoogte accent blijft op de 1e Melmseweg, maar in deze plannen zien we wel dat de hoogte van deze bouw trapsgewijs oploopt.’’ Hiermee sluit het nieuwe complex aan op de bestaande hoogte van woningen aan de Nieuweweg, die als een lint naar het centrum lopen. Aan deze noordzijde liggen al enkele kleinere appartementencomplexen en het nieuwe project zou dan kunnen aansluiten met vier bouwlagen. Deze lopen verder op van vijf en zes tot maximaal tien hoog in het midden. Waarna de hoogte richting de Gelderse Blom weer afloopt tot vier bouwlagen.

Het parkeren kan op het binnenterrein, waar is gedacht aan een half verdiepte parkeerkelder waarvan het dek de functie van een ‘tuin’ kan krijgen. ,,Het bestaande groen is belangrijk voor ons en we vragen ook in dit plan veel rekening te houden met de boomstructuur’’, vervolgt de wethouder. En tevens vraagt de gemeente om te denken aan een groene gevel en aansluiting met het park dat tussen de Grote Beer en Gelderse Blom ligt. Los van het grote appartementencomplex moet er een bouwblok komen van drie woonlagen, waarachter ruimte is voor nog enkele grondgebonden woningen van twee lagen met een kap. Deze vormen de aansluiting met het karakter en straatbeeld van de lintbebouwing van de Nieuweweg. Een nieuw beeld voor wie Veenendaal binnen rijdt en een flinke aanvulling op het woningaanbod.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie