Vlnr: Trees van Haarst, N. van Stuivenberg, Willemijn Snippenberg en Engbert Stroobosscher.
Vlnr: Trees van Haarst, N. van Stuivenberg, Willemijn Snippenberg en Engbert Stroobosscher. Foto: PR

Sleutels voor nieuwe huurders Patrimonium woonservice

26 juli 2021 om 15:34 Algemeen

Veenendaal - Het wordt een mooie, veilige woonomgeving voor senioren, aan de rand van het Veenendaalse centrum. Ontwikkeld door de gemeente Veenendaal, Patrimonium woonservice, zorggroep Charim en ontwikkelaar Zegers in een fraaie, parkachtige omgeving. De eerste kroon op het werk, 21 levensloopbestendige sociale huurappartementen, is woensdag 14 juli gezet. Wethouder Engbert Stroobosscher en Trees van Haarst, directeur-bestuurder van Patrimonium, overhandigden symbolisch de sleutels aan de jongste en aan de oudste bewoner.

In een korte toespraak benadrukte wethouder Stroobosscher het succes van de gezamenlijke ontwikkeling. “Het is bijzonder om op deze locatie, zo dichtbij het centrum, met zoveel partijen samen te werken aan de vernieuwing van dit stukje Veenendaal. In dit gebied wordt ingezet op een prettige woonomgeving voor mensen met een grotere zorgbehoefte. En dat geldt ook voor het appartementencomplex van Patrimonium!”

Duurzaamheid

Trees van Haarst benoemde, naast het bijzondere ontwerp, ook de duurzaamheid van het gebouw: “Alle appartementen voldoen aan de nieuwe BENG-normen, voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Bovendien zijn de woningen getest op luchtdichtheid. Met een bijzonder resultaat: ze scoren beter dan een ‘passiefhuis’. En dat zijn buitengewoon duurzame woningen.”

Ook wekt het gebouw zelf elektriciteit op, vertelde Van Haarst. “Op het gebouw liggen 180 zonnepanelen. De opbrengst daarvan verdelen we over de 21 appartementen, zodat alle huurders ervan profiteren. Want dat is hoe we het als verhuurder graag doen: we investeren in duurzaamheid om daarmee bij te dragen aan het klimaatakkoord, maar vooral ook om onze huurders te laten besparen op hun woonlasten. Die kunnen met de energetische oplossingen die we hier hebben genomen echt flink omlaag.”

Kelderman Bouw

Na de wethouder en de bestuurder was de beurt aan Kees Blotenburg, directeur van Kelderman Bouw, het bedrijf dat het appartementencomplex realiseerde. Hij droeg symbolisch de sleutels van twee appartementen over, die vervolgens door Engbert Stroobosscher en Trees van Haarst werden overhandigd aan achtereenvolgens de jongste en de oudste huurder in het nieuwe gebouw.

Meer informatie over de nieuwe sociale huurappartementen is te vinden op www.pampagras.nl. De ontwikkeling van het gehele gebied aan ’t Boveneind en Pampagras loopt nog door tot medio 2023. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente: www.veenendaal.nl/info-over-de-gemeente/bouwprojecten/t-boveneind-pampagras.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie