Afbeelding
BDUmedia

Reizigers-enquête over het ov in de provincie Utrecht

11 april 2023 om 13:26 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL De dienstregeling binnen het openbaar vervoer wordt elk jaar aangepast. Samen met de vervoerders U-OV en Syntus Utrecht vindt de provincie het belangrijk om te weten wat reizigers van de dienstregeling vinden. Daarom kunnen zij tot zondag 7 mei een online enquête invullen.

In de plannen die de vervoerders elk jaar opstellen, staat dat sommige lijnen veranderen van route of frequentie. Er zijn ook voorstellen opgenomen om in te spelen op (verwachte) reizigersgroei door het rijden van meer ritten.

PLUSPAKKET

De provincie Utrecht heeft de vervoerders dit jaar gevraagd een basisplan op te stellen waarin het huidige niveau wordt vastgehouden. Daarnaast doen de vervoerders voorstellen voor uitbreidingen: het pluspakket. Door een tekort aan personeel zijn de afgelopen maanden minder ritten gereden dan gepland. Dit geld wil de provincie gebruiken om de komende jaren een uitbreiding van het vervoeraanbod mogelijk te maken. In september wordt de definitieve dienstregeling en het eventuele pluspakket voor 2024 vastgesteld.

REGIO

De enquête is zo opgesteld dat de reiziger alleen die vragen ontvangt die betrekking hebben op de regio waarin gereisd wordt met het openbaar vervoer. Er is ook een mogelijkheid om alle vragen te beantwoorden. Mede aan de hand van deze bevindingen wordt de nieuwe dienstregeling opgesteld, aldus de provincie. De nieuwe dienstregeling zal per 10 december ingaan.

De enquête is op deze website te vinden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie