Syntus wil de aansluiting van lijn 50 op de trein op station Veenendaal de Klomp verbeteren.
Syntus wil de aansluiting van lijn 50 op de trein op station Veenendaal de Klomp verbeteren. Provincie Utrecht

Syntus wil buslijn wijzigen en vraagt om mening Veenendalers

21 april 2022 om 10:39 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL De Utrechtse vervoerders U-OV en Syntus willen samen met de provincie reizigers aan het woord laten over voorgenomen wijzigingen in de dienstregeling vanaf 11 december.

,,Het openbaar vervoer in de provincie Utrecht klimt langzaam maar zeker uit een diep dal”, schrijven de partijen. ,,Nu er geen beperkingen meer zijn als gevolg van corona komen er steeds meer reizigers terug. Maar het zal nog geruime tijd duren voordat de bezetting van de bussen en trams terug is op het oorspronkelijke niveau.” Uitbreiding van het aanbod is nu echter niet te betalen. Wel wil de provincie Utrecht vasthouden aan het huidige niveau en zo flexibel mogelijk inspelen op de behoeften van reizigers.

Met die uitgangspunten in gedachten hebben de vervoerders voorstellen gemaakt voor het regionaal openbaar vervoer vanaf 2023. Op sommige lijnen verandert de route en krijgt de reiziger een kortere reistijd. Er zijn ook voorstellen om bestemmingen beter bereikbaar te maken met het openbaar vervoer.

Er is één voorstel voor een wijziging in de dienstregeling 2023 voor Veenendaal:

Aansluiting Veenendaal De Klomp. Lijn 50: Utrecht, Driebergen/Zeist, Wageningen/Veenendaal. In december 2021 is door de NS de treindienstregeling op het traject Arnhem, Utrecht, Amsterdam ingrijpend veranderd vanwege de invoering van een tienminutendienst. ,,Het was lange tijd onzeker of deze wijziging door zou gaan en het definitieve besluit hierover werd dermate laat genomen dat er geen tijd meer was de dienstregeling van lijn 50 hierop aan te passen.Hierdoor zijn bus-trein aansluitingen op station Veenendaal De Klomp niet optimaal. Dit geldt met name voor de aansluiting van lijn 50 Utrecht, Zeist, Veenendaal van en naar Arnhem. De aansluiting van lijn 50 op de trein op station Veenendaal de Klomp wensen we te verbeteren en deze mogelijk al in september 2022 in te laten gaan.”

Reageren op de voorgenomen wijziging kan tot maandag 16 mei via dit online enquêteformulier (formulieren.provincie-utrecht.nl/provincieutrecht1/enquete-vervoerplan-syntus). Iedereen die reageert, zal door de provincie Utrecht op de hoogte worden gehouden van de uitkomsten en ontvangt zowel het definitieve vervoerplan als een samenvatting van alle reacties op de enquêtes. Behalve de reizigers worden ook de Utrechtse gemeenten en belangenorganisatie ROCOV geraadpleegd over de plannen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie