Bussen in provincie Utrecht.
Bussen in provincie Utrecht. Syntus Utrecht

In- en uitchecken met de betaalpas of creditcard nu ook in provincie Utrecht

21 maart 2023 om 11:30 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL Reizen met het OV in de provincie Utrecht is nog makkelijker geworden. Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf vandaag ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard - ook op een mobiel, in de bussen en trams van U-OV (verzorgd door Qbuzz) en in de bussen van Syntus Utrecht (verzorgd door Keolis).

Het betalen in het OV gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. Reizigers bepalen straks zelf hoe ze betalen. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor makkelijker. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink gefaseerd ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay. De nieuwe betaalvormen in het OV worden gefaseerd ingevoerd in de periode 2021-2024.

OV-PAY

Naar verwachting is in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard in april/mei mogelijk in het OV in heel Nederland. Reizen met een betaalpas is heel eenvoudig: precies hetzelfde als met de OV-chipkaart. Het is belangrijk dat zowel bij het inchecken als bij het uitchecken dezelfde betaalpas of creditcard wordt gebruikt. Een betaalpas of creditcard van plastic en een mobiele versie worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening.

REISOVERZICHT

De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. De kosten van gemaakte reizen op een dag worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag als één totaalbedrag afgeschreven; dat totaalbedrag is zichtbaar voor de reiziger op het betaaloverzicht van de betreffende bank of creditcardverstrekker. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.

Meer informatie over deze nieuwe vorm van betalen in het Openbaar Vervoer is te vinden op www.u-ov.nl/ovpay en www.syntusutrecht.nl/ovpay.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie