Afbeelding
Politie

Tientallen boetes bij controles van fatbikes, elektrische steps en bromfietsen

29 maart 2024 om 20:16 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL De politie heeft donderdag tientallen boetes uitgeschreven bij controles in het verkeer. Er werd onder meer een controle gehouden in Veenendaal, maar ook in Doorn en Wijk bij Duurstede. Daarbij richtte de politie zich deze keer op bromfietsen, zogenaamde fatbikes en elektrische stepjes.

Mede dankzij de landelijk geïntroduceerde nieuwe rollenbank, kunnen ook elektrische fietsen en allerlei andere typen voertuigen nu aan een onderzoek worden onderworpen. Het leidde tot tientallen bekeuringen. Meest voorkomende overtreding was nog steeds de opgevoerde bromfiets. Meer dan tien bromfietsers mochten daarom niet verder rijden. Er werden ook bekeuringen uitgedeeld voor verlichting, helmen, negeren rood stoplicht, rijden zonder rijbewijs en het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden. 

Een paar mensen kwamen niet weg met alléén een bekeuring. Bijvoorbeeld omdat ze eerder al waren gewaarschuwd voor een verbod om met hun voertuig op de weg te rijden, werd datzelfde voertuig in beslag genomen. Zo moest een 17-jarige eigenaar van een e-step afscheid hiervan nemen, omdat hij hiermee was gaan rijden terwijl hem amper 24 uur daarvóór nog was verteld dat dit niet mag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie