Afbeelding
Winkelstad Veenendaal

BIZ-bestuur wil samenwerking voor Veenendaalse binnenstad verlengen

Recreatie

VEENENDAAL In het centrum van Veenendaal werken ondernemers, pandeigenaren en de gemeente samen om te zorgen voor een aantrekkelijke binnenstad. Dit doen zij verenigd in de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Winkelstad Veenendaal. De samenwerkingsovereenkomst die er nu is, loopt op 31 december 2022 af. Het BIZ-bestuur heeft aangegeven door te willen gaan met de samenwerking. Er is volgens de gemeente namelijk nog genoeg werk aan de winkel(stad).

,,Het college is blij met het voornemen om de BIZ Winkelstad Veenendaal voort te zetten”, aldus wethouder Dylan Lochtenberg. ,,We willen voor Veenendaal een complete, compacte en aantrekkelijke binnenstad creëren. Winkelen blijft natuurlijk belangrijk, maar er worden steeds meer functies toegevoegd aan het centrum. Denk aan wonen, werken, cultuur, ontspanning, genieten en maatschappelijke functies.” 

‘KLOPPEND HART’ Hij gaat verder: ,,Daarom zie ik het als heel positief dat de BIZ ook de cultuursector gaat opnemen in haar plannen. En wij als gemeente gaan ook deelnemen aan de BIZ. Door allemaal in te stappen kunnen we met elkaar werken aan het elfde doel: de binnenstad moet hét kloppend hart van Veenendaal zijn, voor inwoners en bezoekers.”

Volgens de Wet op de Bedrijveninvesteringszones moet de raad een nieuwe verordening vaststellen om een BIZ voor te zetten. De verordening treedt in werking wanneer uit een draagvlakmeting blijkt dat de Veense binnenstad-ondernemers en pandeigenaren voor het voortbestaan van de BIZ zijn. Deze draagvlakmeting vindt plaats in oktober.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Franse culinaire historie in Filmhuis Veenendaal: Délicieux 9 uur geleden
Afbeelding
Keuring van dikbillen in Achterberg gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Voor eind van het jaar wordt lot kerk duidelijk 16 uur geleden
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours bij Rhenen op 11 aug, 15:28
Afbeelding
Bijzondere recordpoging: 700.000 dominostenen moeten gaan omvallen in Veense sporthal 11 aug, 10:32
Afbeelding
Classic Races op De Faktorij: ronkende motoren op Veens stratencircuit 11 aug, 07:30
Afbeelding
Rare rust Column 10 aug, 15:44