De uitslag in cijfers.
De uitslag in cijfers.

Winkelstad Veenendaal krijgt een nieuwe financieringsvorm

7 juli 2017 om 23:05 Algemeen

VEENENDAAL - Winkelstad Veenendaal krijgt vanaf 1 januari 2018 een nieuwe financieringsvorm, namelijk de BIZ (Bedrijven Investerings Zone). In de afgelopen weken werd een draagvlakmeting gehouden bij ondernemers en vastgoed eigenaren in het kernwinkelgebied.

Afgelopen dinsdag werd tijdens de kickoff bijeenkomst voor het programma vitale Winkelstad! bekend gemaakt dat aan alle criteria van het draagvlak-regelement is voldaan. Wethouder Stroobosscher is blij met de uitkomst, de ondernemers en vastgoedeigenaren laten hiermee duidelijk zien samen de schouders te willen zetten onder het vitaal houden van de binnenstad.

Samenwerken

Ondernemers en eigenaren in het kernwinkelgebied van Veenendaal gaan in de komende vijf jaar nog intensiever samen werken. Niet alleen met elkaar, maar ook met de gemeente, culturele instellingen, warenmarkt en overige betrokkenen wordt de samenwerking intensiever. Zo wordt gezorgd, dat de binnenstad een prettige plek is, waar mensen graag komen om te verblijven en te winkelen. Door zowel economische als organisatorische uitdagingen kwam Winkelstad Veenendaal begin 2016 in zwaar weer terecht.

Kwartiermaker

Marian Langbroek werd aangesteld als kwartiermaker en het proces ‘Resetten Winkelstad Veenendaal’ werd opgestart. Al snel bleek dat er veel bereidheid was tot samenwerking tussen alle stakeholders in de binnenstad maar dat dit zou moeten zijn op basis van ‘samen bepalen = samen betalen’. Dit laatste krijgt nu vorm in de BIZ waarin alle ondernemers en eigenaren in het kernwinkelgebied een financiële bijdrage leveren aan communicatie, sfeer en activiteiten in de binnenstad van Veenendaal.

De uitslag van de draagvlakmeting werd bekend gemaakt tijdens de kick-off voor het programma vitale Winkelstad!
Afgelopen mei werd door de gemeenteraad het programma vitale Winkelstad! vastgesteld.







 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie