Als antwoord op de ramkraken van het afgelopen jaar in Nederland, waar ook winkels in Veenendaal bij betrokken waren, gaat Winkelstad Veenendaal extra maatregelen nemen in het verhogen van de veiligheid van de binnenstad.
Als antwoord op de ramkraken van het afgelopen jaar in Nederland, waar ook winkels in Veenendaal bij betrokken waren, gaat Winkelstad Veenendaal extra maatregelen nemen in het verhogen van de veiligheid van de binnenstad.

Extra maatregelen Veilige Binnenstad Veenendaal

15 februari 2018 om 14:35 Algemeen

Veenendaal - Als antwoord op de ramkraken van het afgelopen jaar in Nederland, waar ook winkels in Veenendaal bij betrokken waren, gaat Winkelstad Veenendaal extra maatregelen nemen in het verhogen van de veiligheid van de binnenstad. Een werkgroep, bestaande uit ondernemers, beveiligers, politie, brandweer, bewoners en medewerkers van de gemeente, heeft een aantal zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen om het centrum veilig te houden. Eén van de zichtbare maatregelen is het uitvoeren van nachtelijke surveillancerondes. Winkelstad Veenendaal gaat hiervoor een samenwerking aan met Schipper Security.

Extra beveiliging

De extra beveiliging ‘s nachts was een wens van de ondernemers in de binnenstad. Deze maatregel kon tot stand komen dankzij budget uit de BIZ, de Bedrijven InvesteringsZone. Hiermee dragen alle bedrijven in het centrum hun financiële steentje bij aan een aantrekkelijke en veilige binnenstad. Engbert Stroobosscher, verantwoordelijk wethouder voor Winkelstad Veenendaal: “Onze binnenstad moet een veilige plek zijn voor iedereen. Als dat gevoel van veiligheid in het geding komt, is het belangrijk om snel en adequaat te handelen.

De werkgroep KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen) heeft hierin zijn functie prima bewezen en gezorgd voor passende maatregelen. En ook de BIZ bewijst zijn dienst: doordat ondernemers de handen ineen hebben geslagen, ontstaat er slagkracht! Ik heb er alle vertrouwen in dat we een goede samenwerking met Schipper Security tegemoet gaan.”

Groep

Het centrum van Veenendaal beschikt over het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Om drie-jaarlijks dit certificaat weer te behalen komt regelmatig een groep van ondernemers, beveiligers (BOA’s), politie, brandweer, bewoners en ambtenaren bijeen. Namens Winkelstad Veenendaal bespreekt en neemt deze KVO-groep gezamenlijk maatregelen om het centrum schoon, heel en veilig te houden, zodat ondernemers, recreanten en bewoners hier op een prettige manier kunnen verblijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie