Afbeelding
Andreas Glöckner

Geen onderzoek marktverkenning voor nieuw theater in Veenendaal

Politiek

VEENENDAAL Tijdens de bespreking van de programmabegroting passeerden ruim vijftig amendementen en moties de revue, waarvan een deel werd ingetrokken, een klein deel werd aangenomen en een groter deel werd weggestemd. Door een staking van stemmen bleef er een motie liggen, over het door de SGP, ChristenUnie en het CDA gewenste onderzoek naar een marktverkenning voor het theater. 

Bij een nieuwe staking van de stemmen, wat met dertig aanwezige raadsleden weer had gekund, zou de motie automatisch worden verworpen. Zover kwam het niet. Afgezien van de indienende partijen zag de raad geen heil in het voorstel.

NIEUW THEATER Jan Snoei legde namens de SGP nog eens uit waarom de motie naar de mening van zijn partij wel een goed idee was. Wethouder Lochtenberg had weliswaar toegezegd met marktpartijen in gesprek te zijn, maar het voorstel ging verder. Bij het actief inventariseren van de mogelijkheden in de markt voor de bouw en exploitatie van een nieuw theater, vroeg hij om naast het door de meerderheid van de raad gewenste voorkeursscenario ook alternatieven mee te nemen, om die vervolgens in de besluitvorming mee te nemen. 

Voor Pro Veenendaal was de toezegging van de wethouder voldoende en volgens Lokaal Veenendaal was er geen duur marktonderzoek nodig om de optie uit te werken en wisten gegadigden het college wel te vinden, om nog maar te zwijgen over de vertraging die het op zou leveren. Ook Tijs van der Weele zei tegen te zijn, zowel namens zijn partij GroenLinks als de PvdA. ,,Wij denken dat een theater zoals dat in deze motie onderzocht moet worden niet haalbaar is en in elk geval niet het theater zou kunnen worden dat wij voor Veenendaal belangrijk vinden.”

Door Arjan van den Berg

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 12 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 14 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 14 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 16 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 20 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 21 uur geleden