Rotonde Rondweg-Oost, waarop de nieuwe wijk Groenpoort een aansluiting zal zijn.
Rotonde Rondweg-Oost, waarop de nieuwe wijk Groenpoort een aansluiting zal zijn. Google Maps

Gemeente bezig met bestemmingsplan rond aansluiting Groenpoort

22 september 2022 om 19:40 Politiek

VEENENDAAL De verstedelijkingsstrategie voor de regio met duizenden extra huizen vraagt om een goede ontsluiting. Het rijk, provincies en gemeenten betrekken mobiliteit steeds meer in de plannen voor nieuwe wijken, zodat toekomstige en huidige bewoners van een plaats van en naar hun huis kunnen komen.

Door Peter Kuijpers

De gemeente is al lang bezig met plannen voor Veenendaal-oost en zeker met de nieuwste wijk Groenpoort zag zij al snel dat een extra aansluiting op de Rondweg-Oost noodzakelijk zou zijn. ,,Liever zouden we wachten, maar de provincie is reeds gestart met haar onderzoek om alles parallel te laten lopen met de verbreding van de Rondweg-Oost’’, aldus wethouder Dylan Lochtenberg. Want ook voor deze provinciale weg, die straks door Veenendaal zal lopen en niet echt meer rondom, lijkt de toename van autoverkeer onvermijdelijk. Het is een korte aansluiting tussen de A12 en de A15 en met meer huizen in de Regio Foodvalley zullen tevens meer mensen de auto pakken.

JURIDISCH De plannen zijn al tijden bekend en Veenendaal heeft besloten dit alvast formeel te regelen. ,,Met het starten van de wettelijke procedure willen we als gemeente een juridische verankering maken van de eerder genomen besluiten. Zo is eerder al besproken de Aansluiting Groenpoort, Veenendaal-oost op de Rondweg-oost te regelen. Vooraf is reeds inspraak geweest, zodat dit voor het ontwerpbestemmingsplan niet nodig is.’’ De aansluiting op de provinciale weg is tevens afgestemd met provincie Utrecht en moet in ieder geval de bewoners van de ongeveer 970 woningen een eigen toegang geven tot de wijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie