Hans van de Braak (PvdA) en Tijs van der Weele (GroenLinks).
Hans van de Braak (PvdA) en Tijs van der Weele (GroenLinks).

GroenLinks en PvdA presenteren gezamenlijk verkiezingsprogramma

24 januari 2022 om 07:22 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

VEENENDAAL De lokale afdelingen van GroenLinks en de PvdA hebben het gezamenlijke verkiezingsprogramma gepresenteerd. Eerder kondigden de partijen al verdergaande samenwerking aan. In de gemeenteraad wordt door de fracties al jaren samengewerkt, en nu was het tijd deze samenwerking verder uit te werken, ook richting de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart.

Lijsttrekkers Hans van de Braak (PvdA) en Tijs van der Weele (GroenLinks) zijn blij met de samenwerking en dit verkiezingsprogramma. ,,Het werd tijd om als progressieve partijen onze krachten te bundelen. Door deze samenwerking kunnen we meer doen voor Veenendaal, en zijn we na de verkiezingen een serieuze potentiële coalitiepartner”, aldus van der Weele.

Van de Braak: ,,We geloven dat samenwerken de manier is om in de toekomst een groter progressief aandeel in de gemeenteraad en het bestuur van Veenendaal te hebben.”

In het programma is volgens de partijen vooral aandacht voor duurzaamheid, menselijkheid en eerlijkheid. Het doel voor de komende jaren is om Veenendaal samen groener en socialer te maken.

Het programma is te vinden op de websites van de beide partijen: GroenLinks en de PvdA.


 Hans van de Braak (PvdA) en Tijs van der Weele (GroenLinks) - Foto: Marc van de Grift

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie