Afbeelding
Pixabay

Lokaal Veenendaal wil parkeergeldverhoging bespreken

21 november 2021 om 11:59 Politiek

VEENENDAAL Lokaal Veenendaal wil de raad voorleggen om de parkeertarieven op de Duivenweide minder te laten stijgen. Het college is nog druk bezig met het fiscaliseren van het betaald parkeren in garages. Wel stelt het college de gemeenteraad voor om de huidige tarieven nu vast trendmatig te verhogen.

Gert Scherpenzeel van ProVeenendaal vroeg de wethouder om alsnog schriftelijk bevestigd te krijgen van de Belastingdienst dat de gemeente op de goede weg zit met het fiscaliseren. En ook Youssef Boutachekourt (D66) meende in de tweede termijn dat het college dit alsnog zou moeten regelen. 

AL BESLOTEN Lokaal Veenendaal wees erop dat zij dit eerder al had gevraagd en dat de overige partijen dit toen niet nodig achtten. Ook wethouder Dylan Lochtenberg noemde dit verzoek ,,mosterd na de maaltijd”, omdat de gemeenteraad al heeft besloten het fiscaliseren door te zetten. 

De gemeente heeft destijds telefonisch contact gehad met de Belastingdienst over dat het traject op deze wijze inzetten geen problemen zou opleveren. En de gemeenteraad heeft toen in meerderheid besloten hiermee te starten.

2,5 PROCENT Wat nu voorlag, was de trendmatige verhoging van de parkeertarieven van 1,5 procent. Hierin is tevens een extra verhoging van 1 procent voor het terrein Theater/Duivenweide in het voorstel opgenomen. ,,Ik heb de stukken nagekeken over een boventrendmatige verhoging. Ik heb daar niet gezien dat wij ook verplicht zijn de tarieven bij het theater, de Duivenweide te verhogen. Dus op dat punt zullen wij nog met een voorstel in de raad komen, om deze tarieven niet boventrendmatig te verhogen”, geeft Jaap Pottjewijd van Lokaal Veenendaal aan. ,,De verhoging zit hem in de koppeling met de parkeergarages. Dit is voor dit terrein consequent doorgezet. Het college wacht de motie af en dan geven we in de raad onze reactie”, aldus de wethouder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie