Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Sander van Snippenberg

Veenendaal tekent nieuwe achtervang-overeenkomst zodat er voldoende betaalbare woningen gebouwd kunnen worden

20 februari 2024 om 11:51 Politiek

VEENENDAAL De gemeente Veenendaal heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met de Stichting Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Dit op advies van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), zodat woningcorporaties hierop kunnen terugvallen om voldoende betaalbare woningen te kunnen bouwen.

door Peter Kuijpers

,,De achtervang-overeenkomst tussen de gemeente en de Stichting Waarborgfonds Sociale Woningbouw is een randvoorwaarde voor optimale financiering van de volkshuisvestelijke opgave van woningcorporaties”, geven burgemeester en wethouders aan. 

De woningcorporaties moeten in heel het land 675.000 woningen verduurzamen en 250.000 sociale huurwoningen bouwen volgens de Nationale prestatieafspraken. De WSW bevordert dat de corporaties tegen zo laag mogelijke kosten het geld kunnen regelen. Hiervoor kunnen gemeenten een achtervang-overeenkomst sluiten met de stichting.

TER VERVANGING

Veenendaal had al dergelijke overeenkomsten en hier kwam een gewijzigde bij in augustus 2021. Daarmee waren er verschillende afspraken. ,,WSW en de Vereniging Nederlandse Gemeenten vinden het echter niet wenselijk dat er verschillende achtervang-overeenkomsten naast elkaar bestaan. Daarom introduceren WSW en VNG nu één nieuwe overeenkomst ter vervanging van alle voorgaande overeenkomsten”, aldus het college. 

De nieuwe overeenkomst met WSW zorgt ervoor dat alle rechten en verplichtingen van de gemeente in één document staan. Veenendaal zal dan ook de nieuwe achtervang-overeenkomst tekenen.

Peter Kuijpers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie