Wings stond onlangs met de uitverkochte voorstelling Fearless in Theater Lampegiet.
Wings stond onlangs met de uitverkochte voorstelling Fearless in Theater Lampegiet. RCreations

Nieuwe dans- en theaterschool in Veenendaal: ‘We hopen dat Wings een danshuis en thuis mag zijn’

27 juli 2022 om 07:08 Podiumkunsten

VEENENDAAL Ook de bevlogen dans- en theaterdocenten gaan door na het stoppen van Elevate, en wel met een nieuwe dans- en theaterschool. Coördinator Karin Meeuwisz gaat samen met het team in september verder met het geven van bezielende lessen, waarbij beweging, emotie en schoonheid bij klassieke dans, hiphop, maar ook aanbiddingsdans en vlaggendans hoog in het vaandel staan. Meeuwisz: ,,We hopen dat het een danshuis en thuis mag zijn, dat kinderen en volwassenen zich echt in dans mogen vinden, echt zichzelf kunnen zijn en dat het een plek is waarin ze kunnen groeien.

door Arjan van den Berg

De school gaat de toepasselijke naam ‘Wings’ meekrijgen. ,,Het beeld wordt vaak in de Bijbel gebruikt: Hij beschermt je met Zijn vleugels. Vleugels hebben een heel mooie beweging: opwaarts, een stukje naar de horizon. Vleugels brengen je verder, geven je hoop en vangen je op als je valt.

ONGEREMD Er is alle ruimte voor emoties. Kinderen zijn daarbij ongeremder. Zo kwamen ze tijdens de lange coronaperiode soms schreeuwend, huilend of stampvoetend binnen omdat de school weer dicht was. Dan was er eerst alle tijd om daarover te praten. ,,Maar ook volwassenen hebben de lessen echt gemist. Ze leven ernaartoe en worden erdoor opgeladen. Sommigen zeiden: we hopen echt dat dit door kan gaan, want het is een onderdeel van mijn leven.”

Het laatste geldt ook voor haarzelf. ,,Ik dans al vanaf mijn zesde en het is iets dat bij mijn leven hoort en bij wie ik ben. Nu ervaar ik echt dat ik door God hier op mijn plek ben gezet. Ik heb laatst geleerd wat ‘team’ betekent: Together Everyone Achieves More.” Dat is ook zeker het geval bij de voorstellingen waar ieder seizoen steeds naar toewerkt. Bij de theaterlessen is dat een musical. 

FEARLESS ,,Sommigen komen hier om danstechnieken te leren, anderen voor een choreografie, maar we hebben elk jaar een thema. Dit seizoen was dat ‘fearless’, met als ondertitel: from fear to freedom’. Daar bedenken docenten dan muziek en choreografieën bij”, legt Meeuwisz uit.

,,Op 9 juli hebben we in de Lampegiet de uitverkochte voorstelling Fearless gehad. Ik ben heel trots op wat we hebben neergezet. We hebben een punt mogen zetten achter alle jaren Elevate en het was een nieuw begin voor Wings. We hebben het echt vanuit ons hart neergezetWe willen niet het perfecte plaatje geven, maar de schoonheid laten zien, zoals God ons uniek heeft geschapen. We willen de creativiteit gebruiken die hij ons als creator heeft gegeven. Wat er ontstaat als we dat mogen invullen vanuit zijn woord is pure schoonheid.”

IMPACT Naast het geven van grote voorstellingen, wil Wings ook de ruimte geven voor kleinere dansimpactvoorstellingen waarin de impact van dans op mensenlevens wordt verteld of verbeeld. Ook samenwerking met de muziekdocenten voor bijvoorbeeld livemuziek tijdens de voorstellingen is een mooi idee voor de toekomst. 

Voor de maandag zoekt Wings nog een docent klassieke dans, kleuterballet en aanbiddingsdans. Ben je geïnteresseerd of wil je zelf bij Wings komen dansen, geef je dan op via www.elevatemuziekendans.nl. Vanaf het nieuwe seizoen vallen alle dans- en theaterlessen onder de vleugels van Wings.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie