Afbeelding
Foto Pexels

5 tips om af te vallen zonder dieet

18 augustus 2022 om 13:07 Partnercontent

Afvallen is een moeilijke klus. Minder eten en meer bewegen mag dan wel eenvoudig klinken, het ook echt uitvoeren is heel wat lastiger. In dit artikel geven we je 5 tips om af te vallen zonder dieet.

Enkele dagen op dieet gaan, dat lukt nog. Maar om echt resultaat te zien moet je wijzigingen maken in je levensstijl. En dat is niet zomaar een kwestie van even op de tanden te bijten.

Toch zijn er enkele zaken waar je op kunt letten om af te vallen zonder dat je ingrijpende wijzigingen in je levensstijl hoeft te maken. Simpele kleine zaken die veel gemakkelijker zijn om toe te passen dan je volledig voedingspatroon om te gooien.

Tip 1: Slaap voldoende

Ieder persoon heeft een unieke hoeveelheid slaapbehoefte maar een gemiddelde Nederlander heeft 6 tot 8 uur slaap nodig om goed te functioneren. Wanneer je te weinig slaapt, voel je je minder goed in je vel én zul je sneller geneigd zijn terug te vallen op suikerrijke voeding.

Tip 2: Drink voldoende water

Ongeveer 60% van ons lichaam bestaat uit water (bron). En toch zijn veel mensen gedehydrateerd. Vaak zonder dat ze dat zelf beseffen. Te weinig water drinken kan je er voor zorgen dat je sneller vermoeid bent, vaker hoofdpijn hebt…

Zeker wanneer je flink aan het zweten bent op de hometrainer of tijdens gelijk welke andere sport, is het belangrijk voldoende water te drinken. Om je water wat minder saai te maken, kun je wat citroen, limoen of ander fruit aan je water toevoegen.

Tip 3: Neem supplementen

In onze Westerse wereld hebben we door ons voedingspatroon al snel te maken met een tekort aan Magnesium (bron). Magnesium zorgt er voor dat je beter kunt omgaan met stress, minder vermoeid voelt en simpelweg meer energie hebt. Je beter in je vel voelen, zal er ook voor zorgen dat je gezonder eet, meer beweegt,…

Maar ook gezonde afslankpillen kunnen hun nut bewijzen. Al is het soms wat moeilijk om te weten te komen wat nu precies de beste afslankpillen zijn. Voldoende (online) onderzoek doen is daarom belangrijk.

Tip 4: Gebruik een klein bord

Een psychologisch trucje dat beter werkt dan je misschien verwacht. Gebruik een klein bord om uit te eten. Dezelfde portie ziet er namelijk veel groter uit op een klein bord dan op een groot bord. Daardoor gaan je hersenen denken dat je meer hebt gegeten. En dat zorgt er uiteindelijk voor dat je minder eet zonder dat je het echt beseft.

Tip 5: Ga naar de supermarkt met een lijstje

We kennen het allemaal, hongerig boodschappen doen. Dat kan al snel leiden tot de aankoop van veel zoetigheden waarvan je zelf eigenlijk wel weet dat ze helemaal niet goed voor je zijn. Door naar de supermarkt te gaan met een boodschappenlijstje dat je vooraf hebt gemaakt én zonder honger naar de winkel te gaan, zul je uit jezelf met betere voeding thuiskomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie