Afbeelding
Foto door form PxHere

Liever op reis naar Australië dan Vietnam? Vraag een visum aan en lees deze tips!

23 september 2021 om 14:31 Partnercontent

We reizen tegenwoordig wat af. Zo wordt er regelmatig een visum Vietnam aangevraagd door Nederlanders die dit Aziatische land als bestemming hebben. In Vietnam kun je een mooie rondreis maken, wat ook het geval is in Australië. Voor deze bestemming zal een visum Australië ook aangevraagd moeten worden, anders gaat je vakantie helaas niet door. Nadat je je visum hebt geregeld kun je gaan bepalen wat je allemaal gaat doen tijdens je rondtocht door Australië. Ook zul je een paar andere zaken moeten regelen. Zo moet je bijvoorbeeld gaan bepalen wat de bestemming van je vlucht is. Hieronder kun je een paar tips lezen over het reizen door Australië. 

Regel de vlucht net als het visum op tijd, ook als je op vakantie naar Vietnam gaat

Over het algemeen kun je in Europa gebruik maken van zogeheten last-minute boekingen. Door dit te doen zul je meestal korting krijgen op de tickets. Voor vluchten naar Australië geldt dit daarentegen helaas niet. Hoe later je je ticket boekt, hoe duurder het zal worden. Het is daarom juist goed om zo vroeg mogelijk de kaartjes voor de vlucht te reserveren. Hierdoor zul je dus op tijd moeten beginnen met het plannen van je vakantie. Wil je meerdere regio’s in het land bezoeken? Het is dan verstandig om direct alle tickets tegelijkertijd te boeken. Door dit te doen zul je namelijk zeker weten dat alles goed zal gaan tijdens je rondreis.

Neem de tijd om elke bestemming te bezoeken

Als je een paar weekjes in Australië bent dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk uit je tijd halen in het land. Dat is hartstikke logisch, dit wil je ook tijdens je reis door Vietnam. Je moet desondanks wel voorkomen dat je te veel wilt zien in een korte periode. Door dit te doen zul je namelijk specifieke regio’s of steden te snel verlaten, sneller dan dat je eigenlijk wilt. Hierdoor zou het kunnen dat je de mooiste stukjes van Australië mist, terwijl het kan ook kan dat je vergeet te genieten van je vakantie. Telkens dat gehaast om op tijd bij de volgende bestemming te zijn is helemaal niet leuk. Het is dan ook onmogelijk om heel Australië in drie weken te zien. Hier heb je echt maanden al dan niet jaren voor nodig. Reis dus op een rustig tempo en bezoek alleen de plekken die je beslist wilt bezoeken.

Ontdek de lokale parels van Australië

Veel mensen regelen een visum voor Australië, het is dan ook een populaire bestemming onder de reizigers. Hierdoor heeft het land veel toeristentrekpleisters, net zoals Vietnam, waar het ontzettend druk kan zijn. Hier zit je mogelijk helemaal niet op te wachten. Het kan daarom slim zijn om juist niet de bekende hoogtepunt van het land te bezoeken, maar juist de lokale parels. De lokale inwoners kunnen deze bezienswaardigheden aanraden. Hij of zij zal de stad of de omgeving natuurlijk een stuk beter kennen dan jij, waardoor de local precies kan aanwijzen waar je beslist naartoe moet. Ga je toch naar een trekpleister? Ga dan óf vroeg in de ochtend of laat op de dag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie