Afbeelding
Foto door Anna Shvets via Pexels

5 handige weetjes over laserontharing

30 januari 2024 om 14:11 Partnercontent

De mogelijkheden op het gebied van ontharing zijn tegenwoordig veelzijdig. Je kunt gebruik maken van scheermesjes, hars- en waxstrips, crèmes, ontharingsblokjes en zelfs poeders. Iedere methode levert een ander resultaat op, zeker wanneer we kijken naar hoe lang het haar weg blijft. Bij Laserkliniek Enschede kun je terecht voor een behandeling met de lasertechniek, waarmee je profiteert van een langdurig resultaat. Wij delen 5 handige weetjes over laserontharing.

1. Het is niet alleen voor haarverwijdering

Ja, laserontharing is fantastisch voor het verwijderen van ongewenst haar, maar wist je dat het ook kan bijdragen aan de verbetering van je huid? We willen allemaal genieten van een zo mooi en jong mogelijke huid. Zo maken we gebruik van collageen poeders en verantwoorde cosmetica, maar we focussen eigenlijk alleen op de huid in het gezicht. Laserbehandelingen dragen bij aan een betere huid op die plekken waar we de huid beschadigen met ontharingsmethoden. Door het verminderen van ingegroeide haren en irritatie veroorzaakt door traditionele ontharingsmethoden, kan je huid zich herstellen en gladder worden. Veel mensen merken een significante verbetering in de textuur en het uiterlijk van hun huid na een reeks laserbehandelingen.

2. Laserontharing werkt op basis van pigment

Laserontharing werkt door middel van licht dat zich richt op het pigment in de haarfollikels. Wanneer het licht geabsorbeerd wordt door het pigment, wordt het omgezet in warmte, wat de haarfollikel beschadigt en toekomstige haargroei voorkomt of vermindert. Dit is ook de reden waarom deze methode het meest effectief is bij mensen met een contrast tussen huidskleur en haarkleur.

3. Niet elke laser is hetzelfde

Er bestaan verschillende soorten lasers voor ontharing, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Sommige lasers, zoals de Alexandrite laser, zijn beter geschikt voor mensen met een lichtere huid, terwijl andere lasers, zoals de Nd:YAG laser, beter werken voor mensen met een donkerdere huid. Het is belangrijk om een specialist zoals smoothlaserclinic.nl te raadplegen die kan bepalen welke laser het beste is voor jouw huid- en haartype. Natuurlijk word je in de kliniek behandeld met een laser die zorgt voor het beste resultaat.

4. Het aantal behandelingen varieert

De hoeveelheid behandelingen die je nodig hebt voor optimaal resultaat kan variëren. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het gebied dat behandeld wordt, de dichtheid en kleur van het haar, en ook je huidtype. Gemiddeld zijn er ongeveer zes tot acht behandelingen nodig, verspreid over enkele weken, om significante haarvermindering te bereiken. Wanneer je een kliniek bezoekt, dan kunnen de specialisten je op basis van jouw specifieke wensen en lichamelijke eigenschappen meer vertellen over het verwachte aantal behandelingen dat je nodig zult hebben.

5. Technologische vooruitgang maakt het steeds beter

De technologie achter laserontharing blijft zich ontwikkelen, waardoor de behandelingen steeds effectiever en comfortabeler worden. Moderne lasers kunnen bijvoorbeeld koelsystemen hebben die de huid beschermen en het ongemak tijdens de behandeling verminderen. Ook worden de lasers steeds beter in het richten op verschillende haartypes en huidtinten, waardoor deze methode toegankelijker wordt voor een breder publiek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie