Dinsdag 3 oktober: Tori et Lokita in Podium De Vlam.
Dinsdag 3 oktober: Tori et Lokita in Podium De Vlam. The Movie Database (TMD)

Film “Tori et Lokita” in Podium De Vlam

21 september 2023 om 17:25 Overig Deel je nieuws

Dinsdag 3 oktober draait om 20.00 uur de film “Tori et Lokita” in Podium De Vlam. Deze wordt gebracht i.s.m. Amnesty afdeling Rhenen. Met Tori et Lokita houden tweevoudig Gouden Palmwinnaars Jean-Pierre en Luc Dardenne de kijker een spiegel voor. Hun hartverscheurende observaties over de samenleving waarin we leven, confronteren ons met dat wat we niet willen zien.

Twee tieners zijn Afrika ontvlucht en in België terecht gekomen. De harde realiteit van het vluchtelingenleven brengt Tori (Pablo Schils) en Lokita (Joely Mbundu) tot elkaar. Samen proberen ze een leven op te bouwen als broer en zus. Een verblijfsvergunning blijkt moeilijk te krijgen, waardoor ze van verschillende kanten in het nauw worden gedreven. Tori en Lokita lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen, maar gelukkig hebben ze elkaar.

Zoals altijd werkten de Dardennes met onervaren acteurs. De chemie tussen Pablo Schils en Joely Mbundu is fenomenaal en laat niemand onberoerd. Voor TORI ET LOKITA werden de Dardennes op het Filmfestival van Cannes bekroond met de speciale prijs ter gelegenheid van de 75e editie van het festival.

De film “Tori et Lokita” draait dinsdag 3 oktober om 20.00 uur in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Kaartjes zijn te koop via www.podiumdevlam.nl/agenda.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie