Afbeelding
Jan van den Brink

Energiecoaches op de markt in Rhenen

25 november 2022 om 08:00 Overig

RHENEN De energiecoaches zijn gestart! “Ze helpen inwoners met een laag inkomen om meer energie te besparen,” vertelt wethouder Dick Poortinga. “Energiecoaches geven eenvoudige bespaartips maar helpen inwoners ook direct. Ze brengen radiatorfolie aan, plaatsen een zuinige ledlamp en dichten kieren en naden met tochtband. Daarmee besparen de bewoners direct.” Donderdagochtend waren ze aanwezig op de markt in Rhenen. De wethouder was er ook.

De energiecoaches presenteerden zichzelf tijdens de energie bespaarweek. Het gaat om tien vrijwilligers en een coördinator. Op de markt in Rhenen gingen enkelen van hen in gesprek met inwoners, deelden flyers uit en maakten de eerste afspraken voor een gratis bezoek aan huis. ,,We hopen dat zoveel mogelijk mensen die het nodig hebben gebruik maken van deze coaches”, vindt wethouder Poortinga. “De energiekosten zijn bizar hoog en niet iedereen kan zomaar even zonnepanelen of een warmtepomp aanschaffen. Bovendien zijn de wachttijden daarvoor lang. Daarom zijn we, naast de inzet van duurzaam energieadvies, ook gestart met praktische energiecoaches.”

BEZOEK Een woordvoerder van de gemeente: ,,Wilt u ook een gratis bezoek van een energiecoach? Zit u krap bij kas door een hoge energierekening? Vraag dan nu een huisbezoek aan van één van de coaches. Het adviesgesprek en de bespaarproducten, die de energiecoaches meebrengen, zijn gratis. Bijvoorbeeld radiatorfolie en ledlampen. Die brengen ze waar nodig ook meteen aan.

Aanmelden kan via https://energiesamenfoodvalley.nl/ecoach-rhenen/, of bel (06) 81 36 39 56.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie