Afbeelding
Jan van den Brink

Energiecoaches op de markt in Rhenen

Overig

RHENEN De energiecoaches zijn gestart! “Ze helpen inwoners met een laag inkomen om meer energie te besparen,” vertelt wethouder Dick Poortinga. “Energiecoaches geven eenvoudige bespaartips maar helpen inwoners ook direct. Ze brengen radiatorfolie aan, plaatsen een zuinige ledlamp en dichten kieren en naden met tochtband. Daarmee besparen de bewoners direct.” Donderdagochtend waren ze aanwezig op de markt in Rhenen. De wethouder was er ook.

De energiecoaches presenteerden zichzelf tijdens de energie bespaarweek. Het gaat om tien vrijwilligers en een coördinator. Op de markt in Rhenen gingen enkelen van hen in gesprek met inwoners, deelden flyers uit en maakten de eerste afspraken voor een gratis bezoek aan huis. ,,We hopen dat zoveel mogelijk mensen die het nodig hebben gebruik maken van deze coaches”, vindt wethouder Poortinga. “De energiekosten zijn bizar hoog en niet iedereen kan zomaar even zonnepanelen of een warmtepomp aanschaffen. Bovendien zijn de wachttijden daarvoor lang. Daarom zijn we, naast de inzet van duurzaam energieadvies, ook gestart met praktische energiecoaches.”

BEZOEK Een woordvoerder van de gemeente: ,,Wilt u ook een gratis bezoek van een energiecoach? Zit u krap bij kas door een hoge energierekening? Vraag dan nu een huisbezoek aan van één van de coaches. Het adviesgesprek en de bespaarproducten, die de energiecoaches meebrengen, zijn gratis. Bijvoorbeeld radiatorfolie en ledlampen. Die brengen ze waar nodig ook meteen aan.

Aanmelden kan via https://energiesamenfoodvalley.nl/ecoach-rhenen/, of bel (06) 81 36 39 56.

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 1 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 6 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 9 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 21 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' gisteren
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV gisteren
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46