Teun van Roekel (links) en wethouder Bert
Fintelman
Teun van Roekel (links) en wethouder Bert Fintelman Jan van den Brink

Rhenense Energie Bespaarweek geopend

21 november 2022 om 14:43 Overig

RHENEN Wethouder Bert Fintelman opende maandag de Rhenense Energie Bespaarweek. Tijdens deze week is er onder andere een warmtescan actie gestart. Hiermee kunnen inwoners met flinke korting een warmtescan van hun woning kunnen laten maken. Teun van Roekel van het Energieloket gaf bij de start van de Rhenense Energie Bespaarweek uitleg over de voordelen van een warmtescan.

door Henk Jansen 

Van Roekel benoemde andere dat met een warmtescan goed te zien is waar de warmte uit de woning lekt. ,,Als u uw woning wilt isoleren is het goed om te weten waar de meeste warmte ‘weglekt’. Dit wordt goed zichtbaar met een warmtescan. Medewerkers van het Energieloket kunnen een scan maken van de hele woning. Daarbij wordt ook een isolatie-advies opgesteld.’’

KORTING Volgens van Roekel krijgen de eerste honderd aanmeldingen korting. ,,Heeft u een eigen woning in de gemeente Rhenen en wilt u weten hoe u uw woning het beste kan isoleren? Meldt u dan aan voor deze actie. U kunt zich aanmelden via www.warmtescan-rhenen.nl. De eerste honderd aanmeldingen krijgen een flinke korting op een warmtescan, waardoor uw eigen bijdrage nog maar vijftig euro is.’’

Donderdag staan energiecoaches op de markt in Rhenen. Inwoners met een laag inkomen kunnen daar direct een afspraak maken voor een gratis huisbezoek. De energiecoaches geven ‘handige en snelle’ bespaartips en brengen gratis energiebesparende maatregelen aan.

SPREEKUUR Tijdens de bespaarweek zijn er op diverse plekken in de gemeente spreekuur van het energieloket. Zo is energiecoach Teun van Roekel woensdagmiddag (15.00-17.00) bij de Coop in Achterberg en dinsdagmiddag (13.00-14.00) en vrijdagochtend(10.00-12.00) in Het Bestegoed in Elst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie