Henk Deys krijgt uit handen van Cornelis Mostert de 6 historische mokken aangereikt.
Henk Deys krijgt uit handen van Cornelis Mostert de 6 historische mokken aangereikt. Jan van den Brink

Eerste historische mokken voor geschiedschrijver Henk Deys

· leestijd 1 minuut Overig

RHENEN De eerste 6 historische mokken met daarop oude beelden van Rhenen werden vanochtend bij Jumbo Mostert aan het Plantsoen in Rhenen uitgereikt aan de bekende rhenense geschiedschrijver Henk Deys. Met overhandiging daarvan werd de start ingeluid van een nieuwe spaaractie, te weten een 6-delige mokkenactie met daarop oude afbeeldingen van Rhenen.

Door Henk Jansen

De afbeeldingen op de mokken zijn uitgezocht door leden van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen (HVOR), die in de personen van Lex Muller, Henk van de Berg, Leo Schoonhoven en Kees Waiboer ook aanwezig waren bij de presentatie. De Rhenense wethouder Gert van Laar (SGP) kreeg uit handen van Cornelis Mostert, filiaalhouder van de Jumbo-supermarkt, ook een mok uitgereikt. ,,Sinds vorige week hebben de klanten via promotiemateriaal, zoals historische afbeeldingen op groot formaat, al kennis kunnen nemen met de op de handen zijnde mokkenactie. De reacties die mijn mensen aan de kassa kregen waren enthousiast. Ik verwacht dan ook dat de historische mokkenactie net zo’n groot succes wordt als het historisch album over Rhenen, die we vorig jaar hebben gehouden en een groot succes werd.’’

SPAARZEGELS Bij elke €5,- aan boodschappen ontvangt de klant aan de kassa een zegel die op een kaart dient te worden geplakt. Een volle kaart met 20 zegels levert, met bijbetaling van €2,99, een fraaie mok naar keuze op. Er zijn zes mokken met verschillende historische afbeeldingen van Rhenen. De spaaractie duurt tot en met maandag 9 januari 2023. 

Naast de mokkenactie kan ook worden gespaard voor een compleet ‘Historisch Album Rhenen’. Een herhaling van de actie die vorig jaar zo’n groot succes bleek. In plaats van zelf historische plaatjes plakken kan nu worden gespaard voor en compleet gevuld boek. ,,Ik denk dat we hiermee nogmaals veel mensen blij kunnen maken”, aldus Cornelis Mostert. 

Afbeelding
 De Rhenense wethouder Gert van Laar (rechts) nam uit handen van de filiaalleider ook een historische mok in ontvangst.
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 14 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 15 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 16 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 17 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 22 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 22 uur geleden