Nieuw appartementencomplex (rechts) met uitzicht
Nieuw appartementencomplex (rechts) met uitzicht Rhenam Wonen

Feest bij nieuwe appartementencomplexen Vogelenzang in Rhenen

29 september 2022 om 14:05 Overig Deel je nieuws

RHENEN - Afgelopen dinsdag 27 september werd er feest gevierd in de Rhenense wijk Vogelenzang. De opening van de nieuwe appartementencomplexen, met in totaal 42 levensloopbestendige huurappartementen, was een feit. Een gevoel van trots vanuit woningcorporatie Rhenam Wonen, bouwconcern Van Wijnen, Gemeente Rhenen en Provincie Utrecht, een gevoel van vreugde vanuit de nieuwe bewoners en gasten. Met toespraken van wethouder Gert van Laar en Rhenams directeur-bestuurder Wieke van Veldhuizen was de dag een waar succes. 

Oplevering

Het was een bijzondere dag in de Rhenense wijk. Een dag waar de nieuwe bewoners, Rhenam Wonen, Van Wijnen, Gemeente Rhenen en Provincie Utrecht lang naar hadden uitgekeken. De twee appartementencomplexen, waarvan de bouw in mei 2021 begon, werden opgeleverd en getoond aan de nieuwe huurders. Hiermee is het laatste project in de wijk Vogelenzang afgerond. Het betreft 42 gasloze appartementen, variërend tussen de 58 en 67 m2, waarvan het overgrote deel (37 van de 42) over twee slaapkamers beschikt. Het zijn sociale huurwoningen, met uitzicht op de Rijn en de natuur van Rhenen. Een mooi project van Rhenam Wonen, Van Wijnen en MIX Architectuur, met een prachtig resultaat voor de bewoners van Vogelenzang. Een goede reden voor een feest in de Rhenense wijk.

Vreugde in de wijk 

Onder het genot van koffie, thee en gebak werden de nieuwe bewoners en andere genodigden welkom geheten. Vervolgens werden de aanwezigen toegesproken door Wieke van Veldhuizen, directeur-bestuurder van Rhenam Wonen, en wethouder Gert van Laar. Van Veldhuizen benadrukte het belang van de toevoeging van de nieuwe woningen:

Wij zijn blij dat wij 42 nieuwe appartementen aan Rhenen hebben toegevoegd, want het is hard nodig! Er zijn lange wachtlijsten en veel reacties. Wij zijn erg trots op het resultaat, want het zijn goede, duurzame woningen, met een goede ligging en mooie architectuur.

Van Laar vulde hierop aan dat wij ons weer kunnen verheugen op een wijk die niet alleen opvalt door de unieke ligging en omgeving, maar ook door de mensen van verschillende achtergronden die er samenleven.  

Tijdens de speech van Wieke van Veldhuizen werd de eerste sleutel uitgereikt aan een van de nieuwe bewoners. Ook plantten Van Veldhuizen en Van Laar de eerste boom voor het entreegebouw van Vogelenzang. “De boom zal groeien, bloeien en biedt een veilige plek voor insecten en vogels. Dat wens ik u als wijkbewoners toe, dat u samen een bloeiende, veilige gemeenschap vormt”, aldus Van Laar.

Blije bewoners 

Vervolgens was hét moment aangebroken en mochten alle huurders rondkijken in de complexen. De nieuwe bewoners waren dolenthousiast en keken hun ogen uit in hun nieuwe woning: “Schitterend, echt waar, ik ben er echt heel blij mee”, aldus een van de bewoners. Het was een geslaagde dag, met een goede sfeer, mooie toespraken en een succesvolle oplevering van prachtige, nieuwe woningen in Rhenen. 

Uitreiking eerste sleutel door Van Veldhuizen
Van Veldhuizen en Van Laar planten eerste boom
Trotse bewoonster met familie op haar balkon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie