In zon, en in kou
In zon, en in kou Robert Jan de Bruin

Gratis cursus voor hondenmensen

16 augustus 2022 om 17:43 Overig Deel je nieuws

Op maandagavond 12 september kan iedere geïnteresseerde uit Rhenen en omgeving een gratis cursus over honden volgen. Cursusleider Robert Jan de Bruin bespreekt twee onderwerpen: hondentaal en hoe een hond leert.

Hondentaal

Honden praten constant met elkaar, maar ook met ons. Met lichaamstaal en zelfs met geur. Over deze hondentaal zijn veel misverstanden, of de taal wordt soms verkeerd geïnterpreteerd (bijvoorbeeld vanwege verouderde kennis). Aan de hand van voorbeelden en filmpjes laat Robert Jan zien wat honden zeggen en leert hij u uw hond en andere honden te lezen.

Hoe leert een hond?

Er zijn verschillende manieren om een hond iets te leren. Afleren kan, maar beter is om vanaf pup af aan gelijk goed aan te leren. Positief en negatief leren en corrigeren, gedrag versterken, sociaal/kopieer gedrag leren: het komt allemaal aan bod! Wat werkt het best, wat het snelst, en hoe kan ik problemen oplossen?

Over de cursusleider

Robert Jan heeft 25 jaar ervaring in het trainen en opvoeden van honden. Hij heeft samen met zijn vrouw ruim 22 jaar een eigen hondenschool, waar hij onder andere hoofdinstructeur en gedragstherapeut is.

Waar & wanneer?

Wilt u uw hond beter leren ‘lezen’ en begrijpen? Geef u dan nu op voor deze cursusavond!

De cursus is op maandag 12 september. Inloop vanaf 18.45, start en einde 19.00 – 22.00 uur. Locatie: Buurtgarage, Valleiweg 16, Rhenen. 

Opgeven

Inschrijven kan door te mailen naar hondencursus.rhenen@gmail.com. Er is plaatst voor maximaal 25 personen. Bij meer interesse wordt er een tweede cursusavond ingepland op maandag 10 oktober.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie