Afbeelding
Google Streetview

Herontwikkeling KPN-locatie in Veenendaal is tweede plan in visie Tuinstraat

18 december 2023 om 12:22 Nieuwbouw

VEENENDAAL Voor de KPN-locatie aan de Tuinstraat 4 in Veenendaal bestaan al lange tijd plannen voor herontwikkeling. De gemeente en eigenaar Beryllus Alpha 1 bv hebben hun handtekening gezet om dit nu mogelijk te maken. Dit is de tweede concrete ontwikkeling in de visie Tuinstraat. Het plan is om het huidige gebouw te slopen en 26 appartementen te bouwen. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

Voor KPN is onlangs op het terrein een klein gebouw gerealiseerd ter vervanging van het huidige pand. Naar verwachting zullen de sloopwerkzaamheden in oktober 2024 van start gaan en is de nieuwbouw eind 2025 gereed.  

GROENE WOONSTRAAT

De KPN-locatie valt onder het gebied Zuidpoort, maar heeft door haar ligging een sterke relatie met de visie Tuinstraat. De ontwikkelaar gaat de locatie volgens de gemeente daarom herontwikkelen in lijn met de visie, waarin de huidige distributiestraat omgevormd wordt tot een groene woonstraat. 

Wethouder Engbert Stroobosscher licht toe: ,,Elementen van de visie die we terug gaan zien in het plan zijn bijvoorbeeld terugliggende bouwlagen en de herinrichting van de aansluitende openbare ruimte.” 

Eerder dit jaar werd het eerste plan in de visie definitief: de herontwikkeling Corridor bouwfase 1 en 2. ,,We zijn ontzettend blij dat steeds meer plannen ontwikkeld worden binnen de visie Tuinstraat”, aldus Stroobosscher. ,,De KPN-locatie wordt een aangename woonplek, zeker als in de toekomst de hele Tuinstraat is omgevormd naar een mooie woonstraat .” 

AFRONDING VAN ZUIDPOORT

De herontwikkeling van de KPN-locatie vormt het sluitstuk van gebied Zuidpoort, gelegen tussen Sandbrinkstraat, Raadhuisstraat en de Tuinstraat. Zuidpoort is de afgelopen jaren volop in ontwikkeling geweest. Met het nieuwe plan voor de KPN-locatie wordt de totale herontwikkeling van het gebied Zuidpoort afgerond. 

Sander Loosman van Reshape Properties/Beryllus: ,,De locatie biedt bijzonder goede mogelijkheden voor herontwikkeling tot woningbouw. Het ligt midden in het centrum, met alle voorzieningen dichtbij. De vraag naar woningen in dit gebied is gestegen, en we zijn verheugd dat we met de bouw van 26 moderne, duurzame appartementen kunnen bijdragen aan deze vraag.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie