Arie den Hartog (ARC), wethouder Engbert Stroobosscher en Frank van Woerden (KUDO), van rechts naar links. Gemeente en KUDO Vastgoed BV hebben hun krachten gebundeld en hun handtekening gezet onder een overeenkomst voor de herontwikkeling van het noordelijk deel van de Corridor. KUDO en ARC werken samen om deze ontwikkeling mogelijk te maken.
Arie den Hartog (ARC), wethouder Engbert Stroobosscher en Frank van Woerden (KUDO), van rechts naar links. Gemeente en KUDO Vastgoed BV hebben hun krachten gebundeld en hun handtekening gezet onder een overeenkomst voor de herontwikkeling van het noordelijk deel van de Corridor. KUDO en ARC werken samen om deze ontwikkeling mogelijk te maken. Gemeente Veenendaal

Eerste herontwikkeling in Visie Tuinstraat een feit: noordelijk deel Corridor krijgt nieuw jasje

26 oktober 2023 om 10:00 Nieuwbouw

VEENENDAAL De herontwikkeling van het noordelijk deel van de Corridor is een belangrijke mijlpaal in de visie Tuinstraat. Dit plan is namelijk de eerste zichtbare ontwikkeling binnen de visie. De werkzaamheden zullen naar verwachting medio 2024 van start gaan. 

De visie Tuinstraat heeft als doel de straat om te vormen naar een gezellige, groene stadsstraat. De Tuinstraat krijgt een open uitstraling en wordt meer betrokken bij de rest van het centrum. De herontwikkeling van het noordelijk deel van de Corridor is een uitwerking van de visie. ,,Dit plan is daarmee een belangrijke eerste stap in de omvorming van de Tuinstraat”, zegt wethouder Engbert Stroobosscher. ,,Het zorgt ervoor dat de relatief gesloten oostwand van de Tuinstraat meer opengewerkt wordt en daardoor meer betrokken wordt bij de rest van het centrum. Ook ontstaat er ruimte om meer woningen te realiseren aan de Tuinstraat.

Visie Tuinstraat
Een gezellige, groene stadsstraat waarbij de Tuinstraat meer betrokken wordt bij het centrum. Daar gaat de visie Tuinstraat over. De visie is tot stand gekomen met input van bewoners, perceeleigenaren en belanghebbenden. Lees meer over de visie op www.veenendaal.nl/visietuinstraat

WONEN IN HET HART VAN HET CENTRUM

Het ontwerp voor het noordelijke deel van de Corridor bestaat uit een combinatie van commerciële ruimte én woonruimte. De commerciële ruimte wordt kleiner, van 7000 naar 2500 vierkante meter. En er komen 130 nieuwe appartementen bij. ,,Het doel voor het centrum is vaak om het economisch functioneren te vergroten. Omdat wonen steeds belangrijker wordt in Veenendaal, is ook dit meegenomen in de herontwikkeling van het noordelijk deel van de Corridor”, aldus Stroobosscher.

KWALITEITSIMPULS VOOR HET CENTRUM

De visie Tuinstraat zal straks zorgen voor een kwaliteitsimpuls van het centrum en een bijdrage leveren aan de verdere vergroening en leefbaarheid. De herontwikkeling van het noordelijk deel van de Corridor draagt daaraan bij. Het zorgt voor een compacter winkelgebied om de leegstand op te lossen. En nieuwe woningen omdat de vraag naar wonen in het centrum groeit. ,,De visie Tuinstraat biedt veel kansen en mogelijkheden. Zowel zakelijke mogelijkheden voor ontwikkelaars en ondernemers als aantrekkelijke woonmogelijkheden. Het plan voor het noordelijke deel van de Corridor is daar een mooi voorbeeld van”, besluit de wethouder. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Gemeente Veenendaal. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie