Afbeelding
Pixabay

‘Parkeerruimte beter benutten bij bouwplannen Emmalaan’

26 oktober 2022 om 19:55 Nieuwbouw

VEENENDAAL Bij de voorgenomen plannen voor de nieuwe woningen aan de Emmalaan ziet de gemeente ruimte voor parkeren buiten het bouwproject. Normaal moet een ontwikkelaar zowel voldoende ruimte voor auto’s van de toekomstige bewoners als een deel van de bezoekers inplannen op het terrein.

door Peter Kuijpers

Er zijn verschillende plannen in de buurt en aan de Emmalaan 59 tot en met 89 heeft de gemeente gekeken naar de parkeernormen. ,,Op dit moment zijn er 22 beneden- en bovenwoningen aan de Emmalaan. Dit zullen straks 48 sociale huurappartementen zijn. In de oude situatie waren er veel mensen die moesten parkeren in de openbare ruimte. Voor het nog vast te stellen bouwplan moet dit op eigen terrein’’, legt wethouder Engbert Stroobosscher uit. Wanneer een ontwikkelaar het aantal woningen wil vergroten, heeft Veenendaal gesteld dat dan ook binnen het bouwplan ruimte moet zijn voor het parkeren. Zij kan niet alle auto’s in de straat op openbare plekken laten parkeren.

AFWIJKEN Bij dit bouwplan heeft het college echter besloten dat Veenendaal kan afwijken van de parkeernormennota door het ‘beter benutten’-principe toe te passen. ,,De parkeerplaatsen op het eigen terrein zijn voor de bewoners volgens de norm van 0,8 auto voor zes woningen en bij de rest 1,1 auto per woning. Door af te wijken staan we nu toe dat voor de bezoekers het parkeren geregeld is in de openbare ruimte.’’ 

Daarmee houdt de gemeente vast aan eigen parkeerplaatsen binnen het project voor de bewoners. Maar voor bezoekers is er voldoende ruimte in de straat om te parkeren. Het bouwplan voor deze nieuwbouwwoningen is nog niet definitief.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie