Kinderen helpen in het centrum van Rhenen zwerfafval op te ruimen.
Kinderen helpen in het centrum van Rhenen zwerfafval op te ruimen. Jan van den Brink

Rhenenaren in actie tegen zwerfafval tijdens Landelijke Opschoondag

23 februari 2023 om 09:48 Natuur en milieu

RHENEN De nationale Landelijke Opschoondag wordt dit jaar op zaterdag 18 maart gehouden. Ook Rhenen wordt dan verlost van zwerfafval. In heel Nederland wordt die dag door vrijwilligersorganisaties zwerfafval geruimd. Zwerf Afval Adoptie Plan is ook betrokken bij dit project door iedereen daarvoor enthousiast te maken om daadwerkelijk in actie te komen. Dit onder het motto dat al jaren geldt: Opgeruimd staat netjes!

De opzet is, dat men die dag de straat op gaat om Rhenen, Elst of Achterberg van (zwerf)afval te ontdoen. Dat kan uiteraard individueel, maar ZAAP houdt die dag zowel in Rhenen, Achterberg als in Elst een actie om groepsgewijs in actie te komen. 

STARTLOCATIES

Hoe ziet die eruit? De Startlocaties zijn het Het Bestegoed (Elst), het Dorpshuis (Achterberg) of Het Huis van de Gemeente (Rhenen). Om 10.00 uur wordt gestart en het duurt tot ongeveer 12:00 uur. Maar tussen 09.30 uur en uiterlijk 9.50 uur worden deelnemers al verwacht bij de genoemde startlocaties. Dan worden namelijk de groepen geformeerd en afspraken gemaakt omtrent het schoon te maken gebied. 

De klus is omstreeks 12.00 uur ten einde. Daarna wordt aan alle deelnemers koffie of thee, alsmede een belegd broodje en wellicht een kroket of frikadel aangeboden. 

AANMELDEN

Meedoen? Neem vooral ook kinderen, vrienden en buren mee. Gezelligheid, een voldaan gevoel, ontmoeting met buurtgenoten en een schone, veilige en plezierige wijk/straat is de beloning van deze voorjaarsschoonmaak. 

ZAAP zorgt voor niet-leden voor knijpers, hesjes, vuilniszakken en ander materiaal. Voor de organisatie is het belangrijk te weten wie er meedoen en op hoeveel personen ze totaal mogen rekenen. Daarom is het zeer gewenst van tevoren aan te melden en aan te geven met hoeveel personen men denkt te komen. Aanmelden kan uiterlijk tot woensdag 8 maart via zaap@rhenen.nl.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie