Afbeelding
ZAAP Rhenen

De ‘Landelijke Opschoondag’ staat weer voor de deur in Rhenen en regio

13 maart 2022 om 11:30 Maatschappelijk

RHENEN De nationale ‘Landelijke Opschoondag 2022’ wordt zaterdag 19 maart gehouden. In heel Nederland wordt die dag door vrijwilligersorganisaties zwerf-afval geruimd. Ook ZAAP Rhenen wil betrokken zijn bij dit project door iedereen daarvoor enthousiast te maken om daadwerkelijk in actie te komen.

Door Henk Jansen

De opzet is, dat men die dag de straat op gaat om Rhenen, Elst en Achterberg van (zwerf)afval te ontdoen. Het begint met de eigen stoep en de eigen straat. ,,Ontdoe die van alle rommel, neem die mee naar huis en deponeer het in de kliko. Voor wie erg gemotiveerd is zou het prachtig zijn als men tijdens het fietsen of de hond uitlaten de ogen goed de kost geeft en het aangetroffen afval opraapt en in een meegenomen vuilniszak stopt. Trek daarbij wel beschermende handschoenen aan. Zet de ‘Landelijke Opschoondag 2022’ in de agenda. Laat ZAAP Rhenen via zaap.gemeente.rhenen@gmail.com in een kortverslag meer weten over je eigen actie. Doe er een leuke foto bij!’’  

In tegenstelling tot Elst waar de opruimers zich zaterdag 19 maart om 09.30 uur verzamelen bij ‘Het Bestegoed’ kiezen de vrijwilligers in Rhenen en Achterberg zelf hun tijd en locatie om te ontdoen van vuil op straat, uit.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie