Afbeelding
Gemeente Veenendaal

Huisvesting voor Stadsakkers voor komende vijftien jaar vastgelegd

7 maart 2022 om 16:50 Natuur en milieu

VEENENDAAL De intentieovereenkomst was er al en nu is ook de huurovereenkomst getekend. Daarmee heeft Stadsakkers Veenendaal een nieuwe locatie gevonden aan de Dragonderweg 1, tegenover Manege De Dragonder. Wethouder Engbert Stroobosscher draagt Stadsakkers een warm hart toe: ,,Mooi dat we de verhuizing van de Stadsakkers naar de Dragonderweg nu ook formeel hebben vastgelegd.”

Kees Huibers en Gert Peek van de Stichting Missie0318 (initiatiefnemer Stadsakkers) en wethouder Engbert Stroobosscher ondertekenden de huurovereenkomst. Kees Huibers is blij met de nieuwe locatie voor de Stadsakkers: ,,De nieuwe plek is mooi gelegen en voor vrijwilligers goed te bereiken. De afgelopen jaren hebben we met verse groente en fruit de klanten van de Voedselbank gezonde producten kunnen aanbieden en dat kunnen we nu blijven doen.”

De Stadsakkers is een initiatief van Stichting Missie 0318 en ontstond in 2017 als vrijwilligers-organisatie met een moestuin ten behoeve van de Voedselbank. Er wordt niet alleen verse groente verbouwd, maar er wordt ook een werkplek van ontmoeting en zingeving geboden. Er werken in totaal zo’n 50 vrijwilligers op de stadsakkers, maar dat aantal kan in het hoogseizoen oplopen door de extra veldwerkers die dan nodig zijn. Wekelijks genieten honderden gezinnen in Veenendaal van de verse producten. Zij ontvangen een voedselpakket van de Voedselbank. Ook ontvangen omliggende voedselbanken van Rhenen, Wageningen en Ede geregeld groenten van de akker. Daarnaast is het ook een veilige en mooie werkplek voor mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

In de zomermaanden wordt een aantal keren een weekmarkt georganiseerd, waarbij men de groenten en fruit die niet kunnen worden verspreid via de voedselbank, voor een vergoeding aanbiedt aan particulieren. De opbrengst van deze markt wordt gebruikt voor de aanschaf van zaden voor het volgende teeltseizoen. Meer informatie is te vinden op www.stadsakkersveenendaal.nl 

Nu de huurovereenkomst is ondertekend kunnen de vrijwilligers aan de slag aan de Dragonderweg. Voorafgaand aan de verhuizing voert de gemeente nog een aantal werkzaamheden uit om het perceelgeschikt te maken voor Stadsakkers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie